Меси: Не желая сравнения с Кристиано

15:47
Меси: Не желая сравнения с Кристиано
Звездата на Барселона Лионел Меси заяви, че не желае медиите постоянно да го въвличат в персонален сблъсък с Кристиано Роналдо от Реал Мадрид. Аржентинецът сподели, че той много уважава Роналдо като играч, но е на мнение, че индивидуалностите трудно могат да носят цял отбор на гърба си. Според Меси, най-важното за един футболист е това той да дава максимум усилия за общото благо на отбора, тъй като само така се постигат големите успехи.

"Прекалено много се говори за някакъв персонален двубой между мен и Кристиано. Това е некоректно, тъй като първо ние никога не сме били в конфликт и второ, защото борбата между Барса и Реал е нещо много повече от мен и него. Принцип ми е да се стремя към честност в играта. Тук не говоря за симулации или други подобни неща, а за честност в сърцето на един футболист. Това означава да си готов да се жертваш за отбора, който обичаш и да не ти пука за индивидуалните призове. Аз винаги играя с желание, заедно с моите приятели, да печелим мачовете си и да радваме феновете. Няма никакво значение кой от нас ще бъде играч на мача след това, важното е да бием и да се радваме като един сплотен колектив", споделя Меси пред британският "Нюз ъф дъ Уърлд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sasedq
05.10.2009 21:46

BornToHate 12 годишен защо не си легнеш да спиш а ? Доста си глупавичък *sad*

gregoda
05.10.2009 20:09

BornToHate пет пари не давам какво е казал някакъв си там от Реал Мадрид! Оправи се малко не става дума за Фиго за Ромарио или за някой друг! Не ме интересуват и тренировките на Барса (не че ти знаеш какво се случва и никога няма и да разбереш) както и да е! Става дума за Меси!!! Роналдо е смешен симулант, а Меси не. И другия път преди да ми пишеш цитати и романи, вземи прочети статията и имай мнение по въпроса!

BornToHate
05.10.2009 20:01

Валдано обаче не е убеден, че това ще бъде най-справедливото решение. Меси помогна на Барса да постигне уникален требъл миналия сезон и беше в основата на триото в атаката, заедно с Тиери Анри и Самуел Ето'о, които заедно отбелязаха над 100 гола. „Всеки по себе си е звезда от друго измерение", заяви Валдано пред испанското издание „AS". „Меси е страшно ефективен при сблъсъците един на един, понеже тича с топката, прилепена за крака му, както и стреля много добре с левия си крак. Кристиано от своя страна е много бърз, има невероятен контрол над топката на скорост, енергията му не свършва, страхотно постоянство в играта си и затова е най-добрия нападател в света в момента. Роналдо заслужава Златната топка, но винаги съм мислел, че тя се присъжда за това, което играчът е постигнал до юли. А Меси постигна всичко", завърши бившият аржентински национал.


BornToHate
05.10.2009 20:00

Как ми говорите за барселона и феърплей бе вие нормални ли сте?
На Барса 50% от тренировките са за симулации бе? Спомнете си само преди няколко години какъв червен картона получи Луиш Фиго за опасна игра срещу Пуъол. След това на повторението цял свят видя че контакт между двамата нямаше в нито един момент а капитана на катаунците лежа 3 минути на тревата и в последствие бе изнесен на носилка.
Относно Роналдо и Меси аз не виждам база за сравнение.
Ето и мнението на Хорхе Валдано по този въпрос. Спортният директор на испанския колос Реал Мадрид Хорхе Валдано вярва, че звездата на кръвния враг Барселона Лионел Меси ще спечели „Златната топка" за най-добър футболист в света тази година, а негов поддръжник ще е най-скъпият в света, привлечен за близо 100 милиона евро в "кралския клуб" Кристиано Роналдо

Barca_fen112
05.10.2009 19:39

Ето това е велик играч.Когато Роналдо поне еидн път се изрази по подобен начин ми се обадете

gregoda
05.10.2009 17:38

И двамата са си уникални футболисти! Разбира се че са велики, цял свят ги признава точно пък ти ще казваш кой бил смешен! Иначе да се сравняват не е особено удачно, те са много различни. Роналдо си е егоист, позьор и симулант, докато Меси държи на феърплея и е отборен играч в повечето случаи! Когато са на терена обаче си заслужава да ги гледаме!

Crissstiano
05.10.2009 17:35

Странно е той да говори за честност след онзи гол с ръка *sick*

arsenov
05.10.2009 17:27

2-ма много добри футболисти какво да им се сравнява а кат почнете с тъпизмите за гений величие и т.н. сте ми много смешни ама много

villitu
05.10.2009 17:22

И двамата са добри *wink* Сезон 07/08 бе на Роналдо ,а 08/09 на Меси *stop* Сега ще видим през 09/10 ... *devil*

sasedq
05.10.2009 17:15

Еми да обидно е да сравняват уникалния футболен гений Меси с един добър футболист като Роналдо.

GodOfHatred
05.10.2009 17:06

И двамата са добри.Никакви сравнения не трябва да се правят щом вкарват голове за отборите си и им помагат да печелят значи са си заслужили успеха.

dan_68
05.10.2009 16:39

Точно така ! Не можем и да говорим за сравнения . К.Роналдо е по-добър ! *joking*

TigerJK
05.10.2009 15:51

така е, футбола е колективен спорт ;> ако на някой не му харесва да ходи да цъка тенис на корт и да си показва бедрата *sick*