Ибра нападна селекционера на Швеция

18:36
Ибра нападна селекционера на Швеция

Златан Ибрахимович нападна селекционера на Швеция Яне Андерсон за това, че остави новото попълнение на Ювентус Деян Кулушевски на резервната скамейка при загубата от Франция с 0:1 в откриващ мач и за двата отбора в Лигата на нациите.

Кулушевски се появи на терена в 70-та минута, но заяви в интервюто след края на мача, че е останал шокиран от решението на треньора да го остави на пейката, и реакцията на Андерсон, останал изненадан от изказването на играча, провокира силен отговор от рекордьора по брой голове с националната фланелка Ибрахимович. „Каква подигравка. Още едно доказателство. Инкомпетентни хора на грешните позиции сриват шведския футбол“, написа Златан в Туитър, заедно с линк към статия от вестник Aftonbladet, която включва коментарите на Андерсон след края на срещата.

След като отбеляза 62 гола в 116 мача, Ибрахимович се оттегли от националния отбор след отпадането на Швеция от Евро 2016. Кулушевски, запитан относно това дали е получил достатъчно време, за да промени нещо в играта на шведите, идвайки на смяна на ветерана Себастиан Ларсон, бе категоричен. „Не, не, не мисля. Бях шокиран. Чувствах се отлично по време на тренировките. Но, за съжаление, това е футболът“, каза 20-годишният футболист, който впечатли с изявите си под наем в Парма през изминалия сезон.

Андерсон, който изведе тима до 1/4-финалите на Мондиал 2018 в Русия, където съставът отстъпи на Англия, сподели, че е изненадан от реакцията на Кулушевски. „Не съм говорил с него след мача, но ако го е казал, то това е неговото мнение. Ще трябва да поговорим за това. Никога не съм го виждал „шокиран“. Той се справи добре по време на тренировъчната сесия, както и много други играчи“, каза наставникът. 57-годишният специалист сподели, че Кулушевски вероятно ще получи повече игрови минути срещу Португалия в следващия двубой на скандинавците във вторник на „Френдс Арена“ в Стокхолм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация