България отново загуби точки в последните секунди (видео)

18:08
България отново загуби точки в последните секунди (видео)

Националният отбор на България отново имаше невероятен малшанс в мача от Лигата на нациите. Няколко дни, след като изпуснахме победата с Ирландия в 93-ата минута, днес "лъвовете" изпуснаха заслужена точка в гостуването на Уелс, в 94-ата минута. "Трикольорите" отстъпиха на "драконите" с 0:1, след като талантът на Ливърпул Нико Уилямс, който влезе резерва, се разписа в последните секунди на даденото пет минутно продължение. Преди това играчите на Георги Дерменджиев не даваха никакъв шанс на Гарет Бейл и компания, въпреки че сред тях имаше много дебютанти.

Сисиньо, Димитър Илиев и Филип Кръстев записаха първи минути в официален мач за България, а Янис Карабельов и Бирсент Карагарен бяха титуляри за първи път за "лъвовете".

Така след този малшанс "трикольорите" имат една точка от два мача, като се надяваме, че късметът на България ще се усмихне с Унгария на 8 октомври. Уелс, който вече си е гарантирал място на Евро 2021, вече има шест точки.

Дерменжиев, който за първи път е начело на тима извън стадион "Васил Левски", направи четири промени от равенството 1:1 с Ирландия. Трима футболисти дебютират от първата минута за "лъвовете". Това са Сисиньо, Янис Карабельов и Бирсент Карагарен, които заменят Страхил Попов, Кристиян Малинов и Спас Делев. Заедно с Иван Горанов са четирите промени. Той ще играе вместо Петър Занев.

Георги Георгиев отново бе предпочетен под рамката на вратата, а Сисиньо, Кристиян Димитров, Антон Недялков и Иван Горанов бяха защитниците. Янис Карабельов и Георги Костадинов, който бе капитан, бяха опорните халфове. Галин Иванов, Карагарен и Тодор Неделев действаха зад Божидар Краев.

Домакините, които стартираха с победа над Финландия в турнира Лига на нациите, нямат загуба пред своя публика. от две години, когато отстъпиха с 1:2 от Дания в същия този турнир. Младата селекция на Гигс, която е със средна възраст 24 години, е в серия от седем мача без поражение. Гигс направи две промени от успеха в Хелзинки. Това са Брукс и Смит, които смениха Уилямс и Левит.

Пред Хенеси в защита бяха Робъртс, Локйър, Ампаду и Дейвис. Смит и Морелса опорните халфове, докато Брукс, Джеймс и Бейл помагаха на Муур в атака.

Напълно равностойни първи 20 минути на срещата, като и двата тима не оставят пространства на съперника. В 25-ата минута Неделев отвори играта към Иванов, който проби по лявото крило и стреля към далечния ъгъл, но защитник изби в ъглов удар. След неговото изпълнение българите имаха претенции за дузпа след единоборство между Локиър и Димитров, които си помагаха с ръце.

Хубава атака между Брукс и Бейл в 31-ата минута завърши с удар на звездата, който рикошира в гърба на Недялков.

В 33-ата минута изведнъж се изля порой над стадион "Кардиф Сити", което позволи на домакините да вдигнат оборотите, а резервите на "лъвовете", които гледаха мача от първите редове на стадиона, трябваше да се качат по-високо, за да се предпазят от дъжда.

Капитанът Костадинов получи жълт картон за груб фаул срещу Робъртс в 43-ата минута, а при последвалото изпълнение на пряк свободен изстрел, Георги Георгиев без проблем улови топката след слаб удар на Бейл. Минута по-късно Димитров изчисти лошо топката, но Брукс не се възползва и стреля в аут.

Втората част започна на слънчево време, след като дъждът спря и отмина. Промени в съставите нямаше, но селекцията на Гигс се опита да вдигне оборотите и да се пренесе в половината на България. На контраатака "лъвовете" имаха една възможност, но Карагарен не остави топката на Иванов, който беше в по-добра позиция. Муур извърши нарушение срещу Георгиев при центриране, а още няколко такива бяха отсъдени срещу родните футболисти.

В 58-ата минута хубава атака на Уелс завърши с удар на Бейл, но Иванов изби.

Хал-Робсън Кану влезе вместо Муур, а Димитър Илиев дебютира в официален мач за България, след като замени Краев в 62-ата минута.

Карабельов стреля над гредата с глава минута по-късно, а Нико Уилямс също се появи за домакините.

Първият опасен удар във вратата на Георгиев дойде в 68-ата минута, когато Джеймс стреля, стражът спаси на два пъти, изпреварвайки Бейл, който чакаше за добавка.

Хубаво подаване на Неделев изведе Иванов зад защитата на Уелс в 69-ата минута, но реферът отсъди засада, по-скоро такава нямаше. Родният футболист обаче не успя да поеме добре топката. Именно крилото напусна секунди след това, а на негово място се появи Спас Делев.

В 75-ата минута Брукс нацели гредата на България.

Най-хубавата атака на България не успя да завърши с удар на Делев, а секунди след това Неделев майсторски мушна краката между над Джеймс. Звездата на Ботев (Пловдив) отстъпи мястото си на 18-годишния талант Филип Кръстев, който също дебютира с "лъвовете" и записа първите си десет минути с националната фланелка.

Карагарен в 85-ата минута с глава стреля далеч от целта. В даденото продължение Бейл стреля над гредата.

Двубоят вървеше към 0:0, когато в последната минута на продължението центриране отляво беше засечено с глава от Уилямс и матира Георгиев и България. Младокът дебютира преди няколко дни за Уелс, а това бе първият му гол с националната фланелка.
За много голямо разочарование на България той падна в неподходящ момент и в нашата врата.

Лига на нациите, 2 кръг:

УЕЛС - БЪЛГАРИЯ 1:0
1:0 Уилямс (94)

УЕЛС: Хенеси, Робъртс, Локйър, Ампаду, Дейвис, Брукс, Смит, Морел, Бейл, Джеймс, Муур

БЪЛГАРИЯ: Георги Георгиев, Сисиньо, Кристиян Димитров, Антон Недялков, Иван Горанов, Георги Костадинов, Янис Карабельов, Бирсент Карагарен, Божидар Краев, Тодор Неделев, Галин Иванов

Стадион: "Кардиф Сити Стейдиъм", Кардиф
Съдия: Фабио Верисимо (Португалия)
Начало: 16:00 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация