Ван Бастен: Вече не мога да позная Берлускони

11:47
Ван Бастен: Вече не мога да позная Берлускони
Милан е в криза, а първият, набелязан за гонене, е треньорът дебютант Леонардо. Но кой да го смени? Списъкът с евентуалните кандидати за нов треньор на "росонерите" се оглавява от Марко ван Бастен. Британските букмейкъри оценяват с 1 към 4 възможността той да смени Лео. "Няма никакъв официален контакт с Милан", отсече агентът на Ван Бастен, Пери Овереем. И добави: "Марко не отхвърля нито една възможност, но още не е решил нищо за бъдещето си." Предлагаме ви интервю в легендарния нападател на "росонерите" от "Гадзета дело Спорт", поместено в "7 дни спорт".

- Ван Бастен, какво ще кажете на онези, които се надяват да ви видят треньор на Милан? За последен път, когато ви нападнаха журналисти с подобни въпроси, вие им се измъкнахте през кухнята на ресторанта, където вечеряхте със стари приятели.

- Току-що бях дал оставка в Аякс и не знаех добре какво да им кажа.

- Но ако имате желание пак да работите като треньор, ще дадете ли надежди на онези, които ви искат в Милано?


- Никой не знае какво крие бъдещето. Още не съм мислил за това.

- В криза ли е Милан?


- Със сигурност е в тежък период. Но когато не се купуват играчи, докато другите се подсилват, тогава не можеш да им бъдеш конкуренция.

- Все пак дойде Хунтелаар, когото добре познавате.

- Хунтелаар е чудесен нападател, но той бе единственият нов. А колко футболисти взеха през лятото Юве и Интер? Юве и Интер инвестираха на футболния пазар много повече от Милан.

- Изненадан ли сте, че Берлускони вече не харчи много?

- Трябва да кажа, че аз бях свикнал да се действа другояче. Ако не се вземат играчи, за да се подсили съставът, после е трудно да се върнеш на нивото от едно време. Разбира се, сега всичко е по-различно в сравнение с преди 20 г. Вече не мога да позная Берлускони с тази политика. Но ако не купува звезди, отборът няма как да стане по-добър.

- Харесва ли ви Леонардо?


- Той си върши своята работа. И не той ще бъде виновникът, ако Милан не побеждава. Лео прави това, което може с наличните играчи. Той трябва да получи време.

- Кой е отговорен, че вече не се инвестира на пазара?


- Целият клуб трябва да опита да се върне на нивото от едно време. Треньорът не е отговорен, ако на пазара се инвестира малко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация