Сити сгази затъващия Уотфорд, Стърлинг вкара два (видео)

21:50
Сити сгази затъващия Уотфорд, Стърлинг вкара два (видео)

Манчестър Сити разгроми Уотфорд с 4:0 на "Викаридж роуд" в среща от предпоследния кръг на английската Висша лига.  Рахийм Стърлинг беше точен в първите два случая - в 31-вата и в 40-ата минути, в 63-ата се разписа Фил Фодън, а в 66-ата това стори и Аймерик Лапорт.


Гостуващият отбор овладя топката още от началото и в свой стил започна да търси пролуки в защитата. Първата опасност пред вратата на Уотфорд обаче дойде след далечен изстрел на Родри в 11-ата минута, който се отби в тялото на Габриел Жезус и затрудни Бен Фостър, който обаче успя да избие.


В средата на първата част "гражданите" имаха смазващо предимство във владението на кълното - 86:14%, но всичките им изстрели до момента бяха блокирани, а и не им се получаваха атаките вътре в наказателното поле.
И все пак Сити намери начин да вкара. В 31-вата Стърлинг овладя топката от около 12-13 метра и с бомбен шут направи Фостър безпомощен - 1:0 за тима от Манчестър.


Вече стана по-лесно за отбора на Гуардиола и в 40-ата минута авансът беше удвоен. Стърлинг беше фаулиран в наказателното поле от Уил Хюз и сам се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Вратарят Фостър спаси шута от бялата точка, но английският национал успя да вкара при добавката.


Манчестър Сити стартира вихрено второто полувреме и след само няколко секунди Жезус се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. След още една минута Фостър отрази коварен шут на Стърлинг.


В тези секунди "гражданите" имаха претенции за дузпа, след като Адриан Мариапа блокира изстрел с ръце, но съдиите не отсъдиха такава.


Уотфорс нямаше никакви сили, с които да се противопостави и головете започнаха да валят. В 63-ата Фодън вкара на празна врата след поредното спасяване на Бен Фостър.


Само три минути след това Лапорт засече с глава в мрежата центриране от фал - 4:0 за Сити.


Чак в 78-ата минута "стършелите" получиха шанс да реализират, но Дани Уелбек изпусна сам срещу Едерсон.

Съставите:


УОТФОРД: Фостър, Кико, Кабаселе, Доусън, Мариапа, Хюз, Дукуре, Сар, Клеверли, Перейра, Дийни


МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Гарсия, Лапорт, Кансело, Родри, Де Бройне, Фодън, Бернардо Силва, Стърлинг, Жезус

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация