Златан: Когато отида под "Курва", се чувствам жив

21:56
Златан: Когато отида под "Курва", се чувствам жив

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович разкри, че бившият вицепрезидент на клуба Адриано Галиани го е поканил в близкия Монца, където в момента е ръководител със Силвио Берлускони. Също така шведът е категоричен, че не вижда друг играч, който да разполага с неговите качества.

“Галиани ми се обади и каза: “Твърдиш, че това не е твоят Милан. Старият ти Милан е на 11 км от клуба”. Харесвам го, той работи така, както трябва един спортен директор. Когато ме доведе в Милан първия път, той дойде в къщата ми в Швеция и ми заяви: “Няма да си тръгна, докато не дойдеш с мен”. Жена ми, Хелена, ме погледна разтревожено: “Това е лудост. Какво иска той?” Отговорих ѝ, че трябва да отидем, иначе той няма да си тръгне. Когато искаш нещо, трябва да го вземеш с действия, а не с думи.

Странно е без фенове. Те допринасят за 50% от играта: надъхват те, освиркват те, което ми харесва, развълнуват те. Когато отида под "Курва", се чувствам жив, а феновете се радват. Те се молят на своя бог. Това, което излезе като информация след станалата известна среща преди полуфинала за Купата на Италия, е само 10% от случилото се, но не беше нещо лошо. Просто говорех от мое име и от това на отбора. Разговаряхме помежду си, разбира се, за да получим отговори за ситуацията и нашето бъдеще.

Дали все още се будя с желанието да тренирам? Не, не и сутринта. Трудно се будя. Но когато тренирам, аз тренирам. Не знам, може би ми харесва да страдам на тренировките. Когато страдам, се чувствам по-добре. На 38 години съм, но когато започнем да бягаме на “Миланело” не бива да полагам по-малко усилия от останалите. Трябва да се натоварвам колкото тях, защото така е в главата ми. Трябва да съм по-добър от другите във всичко, което правя, така израснах.

Кой би ме наследил? Дано да има такъв футболист заради футбола и тези, които все още могат да му се наслаждават, но не  го виждам. Ибрахимович е най-завършеният нападател сред всички и все още не съм видял друг Ибракадабра. Някой, който е висок 1.96 метра със силата на Майк Тайсън, който да танцува като Мохамед Али и да е бърз като Брус Лий… Не, няма такъв”, заяви Ибрахимович пред Sportweek.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация