Ботев живна, измъкна точка от столичното Локо

18:14
Ботев живна, измъкна точка от столичното Локо
Тимът на Ботев Пловдив спечели първата си точка за сезона от негостоприемния стадион "Локомотив", след като направи 2:2 с Локомотив София в среща от осмия кръг на "А" група.

Логично Локомотив София започна много по-добре срещата на собствения си стадион. Най-изявеният реализатор на "железничарите" Мартин Камбуров отново блесна и откри резултата в 9-та минута. Дафчев изведе Камбуров на границата на наказателното поле, "вечният заподозрян" преодоля бранител на "канарчетата" и безкомпромисно вкара първия гол в двубоя за 1:0. В 17-та минута на срещата, след центриране в наказателното поле на "червено-черните" Караманов засече топката, стреля силно, кълбото премина през ръцете на Галев и се спря в мрежата му за 1:1.

В началото на втората част, гостите от Пловдив излязоха напред в резултата. Италианецът Морини засече с глава центриране в наказателното поле на "железничарите" и в 49-а минута последният отбор в класирането на шампионата поведе на столичани с 1:2. В 62-а минута на мача, Марчо Дафчев центрира от корнер, Балдовалиев бе над всички и с глава изравни за 2:2. Малко след изравнителното попадение развълнуваният наставник на Локомотив София Драгомир Окука бе изгонен на трибуните за реплика към съдията на двубоя Вихрен Манев. В 74-а минута, отборът на Ботев остана и с човек по-малко, след като Караманов бе изгонен с втори жълт и червен картон за грубо нарушение срещу футболист на Локомотив. Въпреки това, тимът от "Надежда" не успя да вкара победен гол.

В 3-а минута на добавеното време, Марчо Дафчев също получи директен червен картон. Малко преди последния съдийски сигнал, домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Камбуров, която обаче не бе отсъдена от рефера Манев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BlueAvalanche
03.10.2009 18:20

Канарчетата започват да гонят Левски,ЦСКА,Литекс и Черноморец до края на полусезона са на 7 място и след това ще атакуват титлата *joking* Майтапа на страна Ботев заслужаваше нов собственик,дано мъките на този велик клуб свършат *smile*