Черно море с комфортен успех срещу опашкаря Витоша

20:54
Черно море с комфортен успех срещу опашкаря Витоша

Отборът на Черно море не допусна изненада в домакинството си на Витоша (Бистрица) и завърши редовния сезон в efbet Лига с успех. "Моряците" победиха последния в шампионата с 2:0, а също изпуснаха няколко добри положения и веднъж удариха гредата. Автогол на Четин Садула (45) даде аванс на варненци, а Исмаил Иса (47) удвои в началото на второто полувреме. Срещата бе по-скоро протоколна и за двата отбора.

"Моряците" окончателно загубиха шанс за класиране в Топ 6 след загубата от Берое (0:3) в предния кръг. Това бе и причината днешният мач да е без особен заряд за домакините на "Тича". Все пак те искаха да си върнат самочувствието след тежкото поражение в Стара Загора, още повече, че срещу тях бе аутсайдерът в първенството в лицето на Витоша.

"Бистришките тигри" пък вече на практика нямат шанс за спасение и са наясно, че догодина ще играят във Втора лига. Отборът няма победа вече 18 мача в първенството и настроението е минорно.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев не можеше да може да разчита на контузените Кики и Димов, както и на наказания Станчев. Той заложи на Митрович на вратата и пред него Попов, Енчев, Янчев и Панов в отбрана. Петър Вуцов и Андраде бяха опорните халфове, а Родриго действаше като плеймейкър. Минчев и Илиан Илиев-младши бяха на крилата, а в атака се разчиташе на Иса.

Асен Букарев пък беше без контузените Гъргоров и Бонев, както и контузения Дяков. Той заложи на Кръстев на вратата и в защита Садула, Дилчовски, Зюмбулев и Амзин. Иванов беше опорен халф, а Кутев и Сила действаха в центъра на терена. Динев и Кабов започнаха на крилата, а в атака действаше Димитров.

Първата по-добра възможност в мача бе на сметката на домакините. В 11-ата минута Мартин Минчев получи топката в наказателното поле, финтира Марио Дилчовски и шутира. Топката се отби в крака на Георги Амзин, след което се чукна в страничната греда и излезе в корнер. В 18-ата минута Родриго изпълни ъглов удар, а центрирането му намери Мартин Минчев, който се освободи от опеката на Запро Динев и стреля с глава. Ударът на младока обаче прелетя над напречната греда.

В 23-ата минута домакините имаха основателни претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза. Исмаил Иса беше задържан от Евгени Зюмбулев в наказателното поле, но главният съдия не наду свирката. В 39-ата минута гол на Черно море беше отменен правилно заради засада на Емил Янчев. Бранителят бе на втора греда и продължи отклонена топка с глава от Мартин Минчев, но преди това беше зад гърба на защитата.

В самия край на първото полувреме "моряците" поведоха в резултата с голяма доза късмет. Четин Садула си отбеляза автогол след центриране на Патрик Андраде в наказателното поле. Опитният футболист на Витоша беше залъган от леко чукване на топката от Илиан Илиев-младши и прати кълбото неспасяемо във вратата си.
С първия си точен удар в мача футболистите на Черно море покачиха преднината си. Илиан Илиев-младши се пребори за топката в центъра, след което последва подаване към Исмаил Иса. Нападателят излъга Четин Садула и с премерен удар в долния десен ъгъл на вратата успя да отбележи. 

В 55-ата минута мощен шут на Илиан Илиев от границата на наказателното поле прелетя над вратата. Малко по-късно Жордао Кардосо беше оставен от защитата на Витоша да овладее спокойно и да стреля към вратата на Кръстев. Изстрелът обаче беше много неточен. В 80-ата минута Родриго показа страхотна техника в наказателното поле и стреля силно от няколко метра. Стражът на Витоша също показа нужната висота и успя да парира удара, а след това и да улови топката пред крака на връхлитащия Жордао. Три минути преди края добра атака на "моряците" можеше да завърши с трети гол, но Васил Панайотов от добра позиция прати удара си в аут.

efbet Лига, 26 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ - ВИТОША (БИСТРИЦА) 2:0
1:0 Четин Садула (45 аг)
2:0 Исмаил Иса (47)

Стартови състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Мирослав Енчев, Емил Янчев, Цветомир Панов, Мартин Минчев, Петър Вуцов, Илиан Илиев-младши, Патрик Андраде, Родриго Енрике, Исмаил Иса
Старши треньор: Илиан Илиев

ВИТОША: Николай Кръстев, Марио Дилчовски, Евгени Зюмбулев, Илия Димитров, Георги Амзин, Даниел Кутев, Четин Садула, Запро Динев, Мохамед Сила, Христо Иванов, Атанас Кабов
Старши треньор: Асен Букарев

Стадион: "Тича", Варна
Съдия: Станимир Тренчев
Начало: 18:45 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация