Юве на финал за Купата след нулево реми с Милан (видео)

07:34
Юве на финал за Купата след нулево реми с Милан (видео)

След близо тримесечно отсъствие, футболът се завърна по терените на Апенините с реванша от 1/2-финала за Купата на Италия между Ювентус и Милан. За съжаление голямото дерби, което всички очакваха, така и не се получи. Срещата на "Алианц Стейдиъм" приключи при резултат 0:0, който класира торинци на финал в турнира, тъй като първата среща бе завършила 1:1 и именно голът на чужд терен се оказа скъпоценен за "бианконерите". Днешният двубой все пак не може да се нарече скучен, тъй като имаше доста любопитни моменти. В 16-ата минута Кристиано Роналдо пропусна дузпа за домакините, а само секунди по-късно "росонерите" останаха в намален състав, след като Анте Ребич извърши груб фаул и получи директен червен картон.

Маурицио Сари е избрал схема 4-3-3 с Буфон на вратата и пред него Данило, Де Лихт, Бонучи и Алекс Сандро в защита. Бентанкур, Пянич и Матюиди действат в средата на терена, а в атака започна триото Роналдо, Дибала и Дъглас Коста.

Стефано Пиоли пък залага на схема 4-4-1-1 с Донарума под рамката и пред него в отбрана Конти, Кяер, Романьоли и Калабрия. Пакета и Чалханоолу действат по крилата, а Кесие и Бенасер са опорни халфове. Ребч води атаката, а зад гърба му го подкрепя Бонавентура.

Ювентус можеше да открие резултата още във 2-ата минута. Алекс Сандро напредна по лявото крило до аутлинията, след което върна назад за Дъглас Коста, който стреля по земя и топката профуча до гредата.

След това домакините имаха нова възможност в 5-ата минута, когато Пауло Дибала шутира от фаул, но след рикошет топката мина встрани от вратата.

В 14-ата минута Андреа Конти действа неразчетено в собственото си наказателно поле и докосна топката с ръка. В първия момент Даниеле Орсато не забеляза това, но след намесата на ВАР съдията посочи бялата точка. Кристиано Роналдо обаче стреля в гредата и пропусна да открие резултата за Юве.

Само минута по-късно Анте Ребич скочи и изрита много грубо Данило в гърдите и реферът прецени, че това му действие заслужава директен червен картон и така Милан остана в намален състав.

В 39-ата минута Кристиано Роналдо се освободи пред пеналта и отправи удар, който обаче не затрудни Джанлуиджи Донарума.

Милан имаше първата възможност за втората част. В 48-ата минута Хакан Чалханоолу получи остро центриране и стреля с глава отблизо, но на сантиметри от вратата.

В 57-ата минута Дибала стреля с глава, но Донарума следеше ситуацията и успя да спаси.

Чалханоолу шутира по земя от далечна дистанция в 75-ата минута, но твърде слабо, за да затрудни Джанлуиджи Буфон.

В 80-ата минута Дибала опита далечен изстрел и Донарума трябваше да се намесва решително под рамката.

В добавеното време на срещата Хуан Куадрадо стреля опасно, но над вратата.

Последното действие в мача отново бе пред вратата на Донарума, който трябваше да показва рефлекс след мощен изстрел на Алекс Сандро.

В крайна сметка нулевото реми бе достатъчно на Ювентус, за да си осигури място на финала на 17 юни. Там "бианконерите" чакат победителя от другия полуфинал между Наполи и Интер, които играят в събота вечер. Неаполитанците имат преднина от 1:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация