Томас Лафчис: Чувството да се завърна у дома беше прекрасно

18:39
Томас Лафчис: Чувството да се завърна у дома беше прекрасно

Един от бившите президенти на Левски - Томас Лафчис, изгледа вчерашния домакински мач на сините срещу Лудогорец. Ето какво каза той пред Гонг за ситуацията в клуба:

"Чувството да се завърна у дома беше прекрасно. Не съм бил на мач на Герена от 16 септември 1999 г. Гледал съм единствено срещите от Шампионска лига на Националния стадион. Снощи срещу Лудогорец отидох най-вече заради Наско Сираков, който лично ме покани. Знаех, че това е важно начало за него и за левскарската общност и исках да дам своята подкрепа. Без Левски Сираков е като дърво без корен. Беше много хубаво усещането да бъда заобиколен от бивши собственици на клуба, както и от легенди на отбора. Истината е, че преди време съм получавал покани от Иво Тонев и Павел Колев за други мачове, но по различни причини не успях да отида.

Левски е толкова велик най-вече заради феновете. Видяхме какво направиха привържениците в последните месеци, сега на ход е ръководството. Но като гледах снощи кои хора бяха около мен, съм убеден, че ще успеем. Започваме да приличаме на този голям клуб, какъвто винаги сме били. Даже направих асоциация с Ливърпул, независимо че те са с червени екипи и са клуб на съвсем друго ниво.

Иска ми се всички да сме прегърнати и да пеем за любимия клуб, както го правят те. Почувствах стремеж за обединение сред всички и вярвам, че вървим към него.Бившият вратар е сигурен, че Сираков ще успее да върне Левски на върха. Според него в следващия месец му е нужно най-вече спокойствие, за да се направи актуализация на бюджета, който не трябва да е в ущърб на качеството.

" Левски е акционерно дружество и затова не може да бъде на феновете, както е Барселона например. Да, те могат да помагат за бюджета на клуба, но няма как да го издържат. Примерно с членски внос - привържениците може да внасят между 10 и 100 лв. на година. При 100 хиляди привърженици, това прави около 6-7 милиона лева. Никак не е малко, защото според мен Левски може да се издържа с доста по-малък бюджет от последните години. Останалите приходи трябва да са от реклама, тото, тв права.

Наложително е да има и сериозна чистка в отбора. Има много мъртви души, които играят по два мача на сезон. Левски не е благотворително дружество и няма полза от такива играчи. Добре ще е и да се намали администрацията. Притиснати сме в ъгъла - и финансово, и спортно-техническо.

Наско е успешен ръководител, доказал се е в годините. Никой не очаква от него да издържа клуба, но може да управлява. Вярвам, че ще работи за чист и истински Левски. Ако бъде подкрепен, ще успее", категоричен е Лафчис.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация