Майнц навакса два гола дефицит срещу Кьолн (видео)

18:26
Майнц навакса два гола дефицит срещу Кьолн (видео)

Кьолн и Майнц 05 завършиха 2:2 в среща от подновеното първенство на Първа Бундеслига. Гостите губеха с 0:2 след един час игра, но след това изравниха, а в края пропуснаха дори да спечелят. "Козлите" също имаха шансове за победно попадение в самия край. Марк Ут (6'-дузпа) и Флориан Кайнц (53') вкараха за домакините, а Тайуо (61') и Пиер Кунде (72') бяха точни за гостите.


Точката е далеч по-важна за гостите, които са застрашени от изпадане. В същото време Кьолн е в средата на класирането и общо взето не играе за нищо.


Срещата беше без публика, но домакините позволиха на феновете да оставят свои фланелки на местата, на които по принцип стоят.

 

Домакините имаха шанс да излязат напред в резултата още в 6-ата минута, когато Ут беше точен от наказателен удар. Той беше отсъден за нарушение срещу него от страна на Муса Ниакате.

 

В 12-ата Майнц за малко да изравни след добър пробив на Куайсон, но ударът на Боетиус беше отклонен в корнер.
"05" продължиха да създават опасности и в 29-ата Тимо Хорн се намеси отлично след коварен изстрел на Онисиво, съхранявайки аванса на своя отбор.


В 42-ата минута Ут беше на сантиметри от втори гол за Кьолн, но беше изпреварен в борбата за висока топка.
"Козлите" дръпнаха с 2:0 в 53-ата минута, когато Кайнц се разписа след подаване на Доминик Дрекслер. Домакините стигнаха до попадението, след като бързо изпълниха нарушение и така изненадаха съперника.


Само четири минути по-късно Скири беше близо до трети гол за Кьолн, но този път Флориан Мюлер отрази. Веднага след това и Йонас Хектор отправи добър удар с глава, но стражът на Майнц пак се намеси добре.


Гостите се върнаха в срещата в 61-вата минута, когато преотстъпеният от Ливърпул Тайуо върна единия гол.


11 минути след това Майнц заличи изоставането след попадение на Пиер Кунде. Тъмнокожият футболист с лекота премина през няколко играчи в бели екипи и насочи кълбото зад гърба на Тимо Хорн.

 

Обратът почти стана факт в 78-ата, когато Онисиво се озова сам срещу Хорн, но вратарят отрази.
Същия малшанс, но на другата врата, имаше Кордоба в 81-вата.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация