Ето какво ще се случи със Серия А, ако рестарт на сезона се окаже невъзможен

15:31
Ето какво ще се случи със Серия А, ако рестарт на сезона се окаже невъзможен

Босовете на Серия А опитват да разработят и план Б при положение, че сезонът не може да бъде подновен. Въпросният план включва промяна в процеса по изпадане и промоция като според него елитът на италианския футбол може да бъде увеличен на 22 отбора.

 

Към момента италианското правителство продължава да изпраща смесени послания за възможността футболът да бъде подновен като засега е ясно, че отборите няма да имат шанса да тренират заедно до 18 май.


Според „Гадзета дело Спорт“ план Б ще влезе в сила, ако сезон 2019-20 трябва да приключи при настоящата ситуация.


В опциите влизат плейофи за Скудетото и местата в евротурнирите, но най-вероятно при такава хипотеза шампион няма да има – нещо, което бе предложено и от лидера Ювентус.


По-големият проблем е промоцията и изпадащите. Беневенто вече заплаши лигата със съд, ако не получи място в Серия А, въпреки че води с 20 точки в Серия Б.


Тук има няколко възможности като най-вероятната е директна промоция за първите два отбора в Серия Б и без изпадащи от Серия А.


Другият вариант е промоция на два отбора и изпадане на два вместо на обичайните три. Това ще запази и настоящият брой на тимове в елита – 20.


Ако сезонът не бъде доигран, футболистите няма да получат пари до началото на новия сезон, а това ще доведе и до големи спорове за средствата от телевизионните права.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация