"Камп Ноу" остава без фенове до февруари 2021?

09:07
"Камп Ноу" остава без фенове до февруари 2021?

Ръководството на Барселона е поръчало на екип от мениджъри изготвянето на специален доклад, който да оцени перспективите пред клуба, след като пандемията от коронавирус утихне. Докладът включва различни анализи и проучвания, които разкриват както икономическите заплахи в новите условия, така и възможностите, които ще се разкрият. 


La Vanguardia публикува основните изводи в доклада. В него са разработени два варианта - "базов" и "оптимистичен". Според специалистите първият сценарий е по-реалистичен към днешна дата. При него сезонът в Ла Лига няма да бъде доигран, трансферният прозорец ще е отворен между 15 август и 15 септември, а мачовете ще се играят без зрители чак до февруари 2021 година.


Оптимистичният сценарий предвижда оставащите двубои от първенството да се изиграят в периода от средата на юни до средата на август. На тях няма да бъдат допускани фенове, а завръщането на публиката на стадионите ще стане възможно около средата на ноември. 


Независимо кой от двата варианта ще се превърне в действителност, в Барселона искат да са максимално подготвени да действат адекватно при променящите се пазарни тенденции и да не допуснат да изостанат спрямо другите големи клубове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация