Прогресът на ЦСКА 1948 от четвърта лига досега, благодарение на Цветомир Найденов и Боян Найденов

09:15
Прогресът на ЦСКА 1948 от четвърта лига досега, благодарение на Цветомир Найденов и Боян Найденов

Винаги е забележително събитие, когато отбор от аматьорските групи прогресира в класирането и покаже качества да се конкурира с професионалните тимове. Случаят с ЦСКА 1948 обаче е много повече от това. Той не просто извървя пътя от най-ниското ниво на родния футбол до кандидат за влизане в efbet Лига. Той направи това в качеството си на най-младия новосформиран тим в цялото първенство.

Откога ликът на ефбет е върху фланелките на столичния гранд
През 2016 г. съдбата на червената идея беше неясна и изглеждаше безнадеждна. Въпреки че собственикът на фалиралия клуб избра вариант, при който да вземе лиценз от друг отбор, за да остане все пак ЦСКА - София в първа лига, голяма част от феновете не приеха това решение. И взеха нещата в свои ръце. Достойното решение, според тях, беше отборът да започне от най-ниско ниво. Основаният през юли 2016 г. от новосформираното сдружение на феновете ЦСКА 1948 беше натоварен с отговорността да измине „Честния път към върха“.

Първоначално братята Цветомир Найденов и Боян Найденов, собственици на ефбет са само редови членове от фенското дружество, имащи право на глас наравно с още над 200 съдружници. За да избегнат спекулациите, изчакват около половин година, преди да се ангажират финансово с тима. „Не искахме да има коментари от типа: efbet си направиха тяхно ЦСКА“ – споделя Цветомир Найденов. След като гледат мачовете на младия тим обаче, Цеките (както още са известни бизнесмените) решават, че тези млади и нахъсани играчи с огромно желание за игра, заслужават да бъдат подкрепени. „Ние винаги сме били фенове на армейците“ – разкрива още Цветомир Найденов, – „аз от малък ходех да гледам мачове на стадиона.“ За да подкрепят червената идея, собствениците на ефбет стават генерални спонсори на ЦСКА 1948 от януари 2017 година.

Клубът върви само нагоре, като скоро може да заиграе в ефбет Лига
За малко повече от три години от създаването си до днес тимът преодоля регионалните кръгове, премина през трета лига и през този сезон се намира във втора лига. Моментното класиране на ЦСКА 1948 е на втора позиция. Съвсем малък е точковият аванс на водача във втора лига Септември. Ръководството на червените не крие амбициите си за първото място, което да бъде трамплинът към елитната efbet Лига.

Как Цеките повлияха за развитието и излизането от кризата
Братята Цветомир и Боян Найденови са не само спонсори, но и членове в сдружението на феновете, което е 100% собственик на ЦСКА 1948. Всички решения за бъдещето на отбора се взимат на общите събрания. Този новаторски подход даде на Цеките възможност да получат подкрепа за своите идеи за развитие на клуба.

Настоящата политика на армейците толерира включването в състава само на български играчи. Вместо да се инвестира в скъпи чуждестранни попълнения, клубът влага средствата си в развитието на потенциала на изгряващи български таланти. Школите на отбора безплатно обучават младежи в 4 възрастови групи, сред които биват избирани и новите кадри за тима.

Цветомир Найденов е удовлетворен от инвестицията, която ефбет прави: „При подобно прозрачно управление на клуба, ние можем да сме сигурни, че всички пари, които влагаме в него отиват за обучението на младите момчета, за подобряването на инфраструктурата, за развитието на отбора. Резултатите говорят, че това е правилният път. А подкрепата на феновете го потвърждава. Към момента, макар и във втора лига, ЦСКА 1948 е сред 4-те най-популярни български футболни клубове.“

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Goved_Sradosran
10.03.2020 23:04

Незнаехме, че да повтаряш два пъти 2-ра лига било прогрес!!