Руи Мигел: ЦСКА няма да излезе от групите

11:35
Руи Мигел: ЦСКА няма да излезе от групите
Руи Мигел дойде с фанфари на "Армията" по време на зимния трансферен прозорец. На него и на другия португалец от Локомотив Мездра Давид Силва се разчиташе да са основен коз за ЦСКА в борбата за титлата. Не успяха да се справят с голямата отговорност, но поне Руи Мигел няма от какво да се срамува. Нападателят вкара четири гола за "червените" през пролетта, без да бъде постоянен титуляр. Той попадаше в състава на Любослав Пенев и в началото на този сезон до злощастния мач срещу Пирин. Безобразната игра на португалеца в Кюстендил го извади от състава, а според мнозина това е бил и последният му шанс да се докаже. Руи Мигел говори за деликатната си ситуация в отбора, за представянето на ЦСКА в Лига Европа, което гледа като страничен наблюдател, и за твърденията, че има проблеми с режима.

- Руи Мигел, ще попаднеш ли в групата на ЦСКА за двубоя с Рома?

- Не, не съм в групата. Треньорът вече ми каза. Няма да пътувам за Италия, ще остана да тренирам тук.

- Дадоха ли ти обяснения защо не си в отбора?

- Не. Треньорът преценява кой ще му свърши работа, той носи отговорност. Моята задача е да върна доверието му. Работя много, надявам се, че ще дойдат по-добри дни за мен.

- Какви са отношенията ти с Любослав Пенев?

- Нормални, като на футболист с треньора му. Нямам проблеми с него, не сме имали и конфликт. Правя всичко, което ми каже. Ситуацията е трудна, но не съм се отчаял. Играл съм и пак ще играя. Ще преодолея този период.

- Кога изтича договорът ти с ЦСКА?

- През лятото на 2011 година.

- Ще го изпълниш ли?


- Не знам. В момента няма причина да кажа, че се махам. Имам си клуб, тренирам, надявам се отново да разчитат на мен. Отборът върви добре, дано и аз да имам заслуга за бъдещите му успехи.

- Твоят сънародник Давид Силва, с когото дойдохте заедно от Локомотив Мездра, също изпадна в немилост в ЦСКА. Имаш ли някакво обяснение защо и двамата сте на път да се провалите?

- Не, аз мога да говоря само за себе си. Не смятам, че съм се провалил. Имам немалко мачове и голове за ЦСКА. През пролетта започнах отлично. Свикнах бързо с отбора и се чувствах добре. Продължавам да изпълнявам съвестно задълженията си. Не мисля, че е станала някаква драма около мен. Не мога да коментирам случая с Давид Силва. С него сме приятели, но на терена всеки се оправя сам.

- Какво мислиш за идването на Мишел Платини в отбора?

- Добър футболист е.

- Заговори се за вариант двамата да преминете в Миньор Перник. Наистина ли има такава възможност?

- Не, изключено е да заиграем в Миньор. И аз чух подобно нещо, но това са спекулации. Никой не ме е търсил, а и аз няма да се съглася на подобен вариант. Искам да бъда титуляр в ЦСКА. Това е.

- Ако имаш оферта от друг отбор, би ли я приел?

- Зависи. В България едва ли ще играя в друг отбор. Но ако продължавам да не попадам в групата, ще си помисля какво ще правя. Нормално е ситуацията да не ме устройва и да не съм доволен. Не играя, значи нещо не е наред. Няма футболист, който да се радва, че е резерва, а аз дори не съм в групата. Ще видим. Засега не се притеснявам.

- Вярно ли е, че имаш проблеми с дисциплината и режима, които ти пречат на формата?


- Не, това са лъжи. Не знам кой има интерес да ме злепоставя. Аз съм професионалист и си изпълнявам задълженията. Може да съм бил слаб на терена, но нямам проблеми извън него. Направо побеснявам, като чуя клевети по мой адрес. Ако някой не ме харесва, окей, но няма нужда да говори лъжи за мен зад гърба ми. Питайте треньора и ръководството. Не съм чул те да са се оплакали от мен. Затова и съм спокоен.

- Какво мислиш за мача с Фулъм?

- Англичаните са добър отбор, не знам защо се подценяват тук. С оглед на мача обаче ЦСКА трябваше да спечели. Европейските двубои често се решават от една грешка. Ние я направихме и не спечелихме. Оттук нататък ще е много трудно.

- Оптимист ли си за гостуването на Рома?


- Това е много голям клуб. Италианците са свикнали да печелят дори и когато не са в добра форма. Това е футбол и шансове винаги има. Дори и да загуби в Рим, ЦСКА има сили да се представи добре.

- Вярваш ли, че ЦСКА има шансове да излезе от групата?

- Честно казано, не. Много ще бъде трудно. И трите съперника са твърде добри. Аз съм впечатлен най-вече от Базел. Изненадан съм, че в България швейцарците не се смятат за нищо особено.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация