Ливърпул с нова решителна стъпка към титлата (видео)

23:41
Ливърпул с нова решителна стъпка към титлата (видео)

Ливърпул победи Уест Хам с 2:0 като гост в отложен мач от 18-я кръг на английската Висша лига. Мохамед Салах откри от дузпа в 35-ата минута, а Окслейд-Чембърлейн удвои в 52-ата.

 

Двубоят започна с ранен шанс за Ливърпул, но Дивок Ориги не успя да се възползва от подаването на Мохамед Салах. Това се случи преди да е изтекла и една минута. В третата белгиецът получи пас отляво от Вайналдум и насочи топката към към Салах пред вратата, но вратарят Фабиански изпревари всички. В тези начални минути се видя ясно игровият план на домакините, които приеха играта в своята половина и чакаха своя шанс. Владеенето на топката достигна 80 процента в полза на Ливърпул, но домакините действаха дисциплинирано в защита. В 11-ата минута Мохамед Салах получи хубаво подаване от Окслейд-Чембърлейн, но беше изпреварен от Огбона, който изчисти в корнер, след който не последва нищо интересно.


В 15-ата минута планът на Уест Хам сработи, като “чуковете организираха хубава атака, завършила с удар на Лансини, но той се оказа в засада. Ливърпул отново пое инициативата и играта трайно се пренесе в полето на Уест Хам. В 25-ата минута късметът покри “чуковете”. Робъртсън беше изведен в наказателното поле и успя да преодолее излезлия да го пресрещне Фабиански. Топката летеше към опразнената врата, но защитникът Иса Диоп успя да я изчисти.


Така се стигна до 35-ата минута, когато Ливърпул получи право да изпълни дузпа. Роберто Фирмино овладя топката малко преди да напусне терена, успя да подаде към Ориги, който беше повален от Диоп. Дузпата беше очевидна, но се наложи намесата на ВАР, за да се види дали Фирмино не е играл с ръка в ситуацията преди подаването. Оказа се, че няма проблем и така зад топката застана Мохамед Салах, който откри резултата. Това беше пети гол за египтянина срещу Уест Хам.
Второто полувреме започна с положения и пред двете врати, като Лансини пропиля чудесна възможност за Уест Хам. Така се стигна до 52-ата минута, когато Ливърпул на практика сложи край на интригата в този мач с втори гол. Джордан Хендерсън получи топката в средата на терена, намери Салах, той изведе непокрития Алекс Окслейд-Чембърлейн, който преодоля Фабиански за 2:0. 


Домакините реагираха и в 55-ата минута бяха близо до попадение, то удар на Снодграс мина край врататата.


Чуковете се подобриха, но в 67-ата минута Ориги накара Фабиански да спасява диагоналния му шут. В 71-ата минута късметът покри гостите. Райс стреля силно, Алисон изби, а Трент Александър-Арнолд не успя да избие и след неговата намеса топката се отби от страничната греда. 


Последва многоходова атака на гостите, завършила с удар на Салах с глава, но покрай вратата. В 78-ата минута Салах стреля в гредата след добър удар, а домакините застрашиха Алисон след удар с глава на Райс, но бразилецът изби. 


До края не се случи нищо кой знае какво и Ливърпул постигна очаквана победа по пътя към титлата. Това бе 22-и пореден мач в сряда, в  който отборът не губи в първенството, записвайки 16-а победа в тези срещи.

 


Уест Хам - Ливърпул 0:2


0:1 - Салах (35-дузпа)
0:2 - Окслейд-Чембърлейн (52)


Уест Хам: Фабиански, Огбона, Диоп, Кресуел, Нгакия, Масуаку, Снодграс, Нобъл, Райс, Лансини, Але.


Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Фирмино, Ориги.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация