Болоня попари Ювентус в продължението, Сампдория остава лидер

17:57
Болоня попари Ювентус в продължението, Сампдория остава лидер
Ювентус се издъни у дома и завърши 1:1 с Болоня в мач от 6-я кръг на Серия А. Тимът на Чиро Ферара имаше затруднения през целия двубой и когато вече докосваше трудната победа, допусна изравняване в продължението на мача.

"Бианконерите" натиснаха здраво своя съперник още от първите минути, а Давид Трезеге и Амаури пропуснаха да изведат тима на Чиро Ферара напред в резултата.

Домакините печелеха борбата за първа топка и в 24-а минута превъзходството им даде резултат. Джонатан Дзебина, който в този мач бе титулярен десен бранител проби чудесно в наказателното поле на гостите и шутира. Вратарят изби удара му, но при последвалото разбъркване Трезеге бе най-съобразителен и вкара за 1:0 в полза на Юве.

След попадението футболистите на Болоня опитаха да се задържат по-продължително в половината на "старата госпожа", но не успяха да създадат почти нищо интересно. Така "бианконерите" се оттеглиха с гол аванс на почивката, но организацията в играта им не бе на желаното ниво, въпреки че в средата на терена се завърна Диего.

В началните минути на второто полувреме Ювентус пак опита натиск с ясната идея да вкара ранен втори гол, но без резултат. "Черно-белите" владееха инициативата, но не успяваха да създадат чисти голови положения.

В 64-а минута защитата на домакините изпусна Марко Ди Вайо, то напредна по дясното крило и стреля, но в аут. Това бе и най-доброто положение за гостите в мача до момента. Минута по-късно отново Ди Вайо пропусна изгодна ситуация. Трудностите за Юве продължиха и в 72-а минута Джанлуиджи Буфон се намеси решително след шут на противников играч.

"Бианконерите" не успяха да влязат в ритъм, а Болоня ги притесни сериозно, но Буфон и късметът бяха на страната на Юве. В продължението на мача обаче миг невнимание в защитата на Юве доведе до гол на Адаилтон за крайното 1:1.

Ювентус - Болоня 1:1


1:0 Трезеге 24-а мин
1:1 Адаилтон 90-а мин

Съставите на двата отбора:

Ювентус: Буфон, Зебина, Легроталие, Киелини, Молинаро, Мело, Маркизио, Каморанези, Диего, Трезеге, Амаури

Болоня: Вивиано, Раги, Портанова, Бритос, Ланна, Валиани, Мингацини, Гуана, Виджиани, Ди Вайо, Салайета

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tyrion
27.09.2009 19:15

дунавецът, Старата госпожа е пред смешнто ти отборче, а ти се хващай за хобота на слона

dunavec__
27.09.2009 18:48

Отново изнасилиха старата госпожа в края... *sick*

Kawaguchi
27.09.2009 18:32

Наистина много се изкефих на тая издънка *lol* Вчера всички се смяха на Интер, но Сампдория са корав отбор и не случайно са лидери в момента *stop* ....докато Болоня са "една черга" с Ливорно, Бари и Сиена Довечера чакаме "хард-порното" Милан да пада от Бари *joking*