Арсенал се издъни срещу Палас, ВАР помогна на гостите (видео)

20:40
Арсенал се издъни срещу Палас, ВАР помогна на гостите (видео)

Кристъл Палас стигна до равенство при гостуването си на Арсенал, въпреки че губеше с 0:2 още в деветата минута. Срещата завърши 2:2, след като тимът на Рой Ходжсън показа характер и върна два гола. Сократис и Давид Луис се разписаха в началото, когато домакините доминираха. Миливойевич намали от дузпа в 32-ата минута, а малко след почивката Джордан Аю изравни.


Срещата започна вихрено, като в деветата минута Арсенал се оказа с преднина от два гола след два ъглови удара. След поредица от грешки в защитата на гостите топката стигна до Сократис и той откри резултата в седмата минута. Ситуацията се повтори малко по-късно, като този път Давид Луис успя да завърши за 2:0. Така Кристъл Палас, който не бе допускал гол от статично положение от началото на сезона, допусна два в рамките на две минути.


В тези минути "артилеристите" имаха сериозно преимущество и Лаказет можеше да увеличи аванса на домакините. Обамеянг също пропусна да се разпише. Постепенно Арсенал намали темпото, а съперникът им поизравни играта. След половин час игра Чембърс събори Заха в наказателното поле. Първоначално съдията показа жълт картон на играча на Палас, но след разглеждане на ситуацията с ВАР той отмени картона и посочи бялата точка. Капитанът на гостите Лука Миливойевич не сбърка от дузпата и намали на 2:1.


След почивката тимът на Емери продължи да демонстрира колко е нестабилен в защита. В 52-ата минута Давид Луис проспа центриране на Макартър, топката стигна до Джордан Аю, който с глава я насочи към мрежата и гостите изравниха. Попадението изнерви Арсенал, а феновете на тима изпратиха с освирквания Гранит Джака, който бе сменен.


АРСЕНАЛ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 2:2


1:0 - Сократис (7)
2:0 - Луис (9)
2:1 - Миливойевич (32-д)
2:2 - Аю (52)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация