ЦСКА допусна колебания и първи гол, но не и изненада срещу Монтана

18:33
ЦСКА допусна колебания и първи гол, но не и изненада срещу Монтана
ЦСКА победи Монтана с 2:1 като гост в мач от 7-я кръг на родната "А" група.

Новаците опитаха да се противопоставят на очевидно по-класния си съперник, но чистите положения бяха пред тяхната врата и "червените" логично стигнаха до успеха, въпреки трудните последни минути. Срещата бе наблюдавана от националния селекционер Станимир Стоилов.

Домакините показаха желание за игра и не се притесниха от именития си съперник, но много скоро се оказаха в ролята на догонващ.

Още в 6-я минута Мишел Платини изведе чудесно Маркиньос, който бе точен за 1:0 в полза на "армейците". В 12-а минута Иван Стоянов бе изведен сам срещу вратаря на Монтана, но пропусна да удвои. Пет по-късно пък Морейра можеше да се възползва от грешка на Минев, но Иван Караджов спаси удара му. В 19-а минута пък Данчо Тодоров бе намерен много добре по десния фланг на "червената" атака, но опитът му за пас по земя бе пресечен.

В 30-а минута Иван Стоянов бе намерен добре отляво, но би силно и неточно. До края на полувремето футболистите на Любо Пенев организираха още 2-3 опасни, но безрезултатни атаки към вратата на Монтана. В последните секунди на първата част пък новаците щурмуваха вратата на Караджов, но Котев се намеси решително и предотврати изравняване.

Домакините започнаха добре второто полувреме и Бето в 53-а минута можеше да изравни, но Караджов изби удара му. В 57-а пък Тодоров бе изведен сам срещу стража на Монтана, но не отигра добре.

Три по-късно след центриране от корнер Мишел Платини с глава от точката на дузпата отбеляза втория успокоителен гол за ЦСКА. В 69-а минута пък Луис Едуардо пробва атрактивна задна ножица, но шутът му мина над вратата. В 80-а минута Караджов изби удар от фаул на Мирослав Иванов. Въпреки тези ситуации, "червените" контролираха и спокойно доиграваха мача, но в 87-а минута Стефан Харлов от пряк свободен удар вкара първия гол във вратата на "армейците" през новия сезон и намали на 1:2. Монтана натисна здраво, но до обрат не се стигна.

Съставите на двата отбора:

Монтана: Цанков, Бойчев, Николов, Трифонов, Фиданин, Гаджев, Бето, В. Иванов, Едуардо, Чепилов, Морейра

ЦСКА: Караджов, Минев, Котев, Ив. Иванов, К. Стоянов, Морозс, Янев, Тодоров Ив. Стоянов, Маркиньос, Платини

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fawlty_towers
26.09.2009 22:28

С тоя вратар за никаде не сме....почти всеки мач прави детински грешки, и необмислени намеси..Пенев трябва да се позамисли върху това, и да намери по-свестен и качествен вратар иначе ше има голове от центъра.. *stop*

rumen_10
26.09.2009 22:02

ЦСКА ЗАВИНАГИ! СЕКТОР "Г" ВЕЛИКИ ! Накрая Сектор "Г" ни изпрати с ЦСКАААААА ОООООООО и ние от там ЦСКА ОООООООО *smile*

Cris_7
26.09.2009 20:45

Браво армейци! За пореден път доказаха,че ЦСКА е най-добрият български отбор! *thumb_up*

ReD__or__DeaD
26.09.2009 18:50

Общо взето монтана ни затрудни повече, от колкото лефски, те даже и гол ни вкараха! Пожелавам им успех за в бъдеще *wink*

LFC_T9_G8
26.09.2009 18:16

ducu64 .. той игра 1-вото полувреме .. смениха го ..

Martin_CSKARA
26.09.2009 16:51

авеее педерас си ти ко ти е направил караджов сори ма не тои се целува6е с м1жа