Сити мачка и в турнира за Купата на Лигата (видео)

00:09
Сити мачка и в турнира за Купата на Лигата (видео)

Отборът на Манчестър Сити постигна категорична победа с 3:0 при гостуването на Престън в 1/16-финалите на Купата на Лигата.

Още в 5-ата минута гостите от Манчестър Сити имаха претенции за дузпа, след като Рахийм Стърлинг падна в наказателното поле на Престън, но съдията Лий Мейсън категорично показа играта да продължи и подмина ситуацията.

Рахийм Стърлинг отправи много опасен удар в 18-ата минута, но Конър Рипли успя да спаси.

Манчестър Сити поведе в резултата в 20-ата минута, когато Рахийм Стърлинг навърза няколко футболисти на Престън, след което стреля, получи се рикошет и топката влетя във вратата на Рипли.

Манчестър Сити вкара втори гол в 23-ата минута чрез Габриел Жезус, но попадението не бе зачетено заради засада.

Габриел Жезус отправи удар от разстояние в 33-ата минута, но право в ръцете на Рипли.

Манчестър Сити удвои своята преднина в 35-ата минута, когато Давид Силва комбинира със Стърлинг, който веднага намери Габриел Жезус, а той с премерен удар прати топката във вратата на Рипли.

Манчестър Сити вкара трети гол в 41-ата минута. Стърлинг подаде към Давид Силва, който стреля от малък ъгъл, а Ледсон си отбеляза автогол в опита да избие топката.

Ерик Гарсия отправи опасен удар с глава в 56-ата минута, но не намери целта.

Престън можеше да върне интригата в 58-ата минута, когато след удара на Андрю Харъп топката срещна левия стълб на вратата на Клаудио Браво.

Бенжамен Менди се завърна в игра в 60-ата минута след дълго възстановяване.

Фодън отправи много опасен удар в 68-ата минута, а топката срещна напречната греда.

Пред Габриел Жезус се откри много добра ситуация в 83-ата минута, но ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер.

В добавеното време на срещата Рипли направи ново спасяване.

Така Манчестър Сити се класира за следващия кръг на Купата на Лигата.


Междувременно, Тотнъм не успя да вкара на четвъртодивизионния Колчестър и двубоят от 1/16-финалите на Купата на Лигата завърши 0:0 в редовното време. По правилника на турнира последва директно изпълнение на дузпи, които да решат кой от двата отбора да продължи напред. В крайна сметка сензацията бе факт, защото домакините показаха по-здрави нерви и отстраниха именития си съперник. Домакините реализира 4 от 5, докато Тотнъм 3.

Мениджърът на „шпорите“ Маурисио Почетино реши да даде почивка на някои от ключовите си футболисти, което навярно повлия сериозно на крайния резултат.

Гостите доминираха през целия мач. Владението на топката бе 75% на полувремето в тяхна полза и след изтичането на редовните 90 минути не се промени. „Шпорите“ обаче не можеха да намерят начин, чрез който да преодолеят сгъстената защита на Колчестър и да отбележат. Лондончани нямаха кой знае колко на брой чисти положения. В 30-ата минута дойде първият точен изстрел към вратата на Колчестър. Лукаш Моура изпълни пряк свободен удар, който намери очертанията, но стражът Дийн Геркен се намеси отлично и предотврати попадения в своята врата.

В 57-ата минута Кайл Уокър стреля от далечно разстояние, но ударът му срещна левия страничен стълб. С тези две ситуации се изчерпват добрите голови положения за Тотнъм. Домакините бяха в глуха защита и също не направиха нищо в атака, което да застраши противниковата врата.

При 11-метровите наказателни удари Тотнъм стартира с пропуск на влезлия от пейката Кристиан Ериксен. Въпреки че Джевани Браун от Колчестър не успя да реализира третата дузпа, пропуск за „шпорите“ направи и Лукаш Моура, за да прати четвъртодивизионния тим напред в турнира и да даде старт на празненствата в Колчестър.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация