Последен сезон за Йордан Бозов

13:20
Последен сезон за Йордан Бозов

Един от най-добрите играчи в модерната история на българския баскетбол ще сложи край на кариерата си след сезон 2019/2020. Йордан Бозов заяви пред БНТ, че предстоящата кампания ще бъде последна за него като професионален баскетболист. Това се случи след победата на Рилски спортист с 87:86 над ПАОК, донесла на самоковци купата от приятелския турнир, провел се в планинския град.

“Иска ни се да направим доста по-добър сезон от миналата година. Особено аз го желая много, защото това е последният баскетболен сезон в кариерата ми. Ще се опитаме да дадем всичко от себе си, за да играем финал и да спечелми титлата”, заяви 40-годишният гард на Рилски.

191-сантиметровият ветеран е капитан на Рилски, а във визитката му личат три триумфа за Купата на България - един с ЦСКА през 2005 година, както и два със самоковския тим, съответно през 2016 и 2018 година. Бившият национал бе избран за “Най-полезен играч” при последната спечелена Купа със самоковския тим.

Бозов, който ще навърши 41 години през януари, претърпя операция на коляното, от която се възстановяваше до неотдавна. В кариерата си той е играл за ЦСКА, Левски, израелския Апоел Галил Елион, испанския Бургос, кипърския Апоел Никозия, както и за Балкан (Ботевград), a през 2005 година бе част от националния отбор на България, участвал на ЕвроБаскет.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация