Конте: Пътят ни е дълъг

19:01
Конте: Пътят ни е дълъг

Наставникът на Интер Антонио Конте говори преди утрешното голямо дерби с Милан. Специалистът засегна доста теми пред журналистите, като отговори на въпроси, свързани с безличното равенството (1:1) срещу Славия (Прага) преди дни, както и спречкването между Ромелу Лукаку и Марсело Брозович след въпросния мач. Конте говори и за проблема с расизма в Италия, като според него вина за това имат и медиите.

"Изправяме се срещу много добър отбор. Ще се опитаме да се подготвим за мача по най-добрия начин. Във всеки мач се опитваме да се вложим максимално. Понякога успяваме напълно, но понякога не толкова. Знаем, че има още много неща, които трябва да подобряваме. Във всеки мач играем за победа. Победата носи ентусиазъм и желание. Понякога победите носят и отпускане. Трябва да бъдем достатъчно добри да не позволим отпускане. Това обаче е моя работа. Кандрева получи удар в гърба и днес ще решим дали ще може да играе срещу Милан. Ще вземем най-доброто решение. Не е лесно да бъдеш треньор на Интер. Трябва да се стремим да пораснем не само на терена, но и извън него. Не трябва да мислим за миналото, а да се стремим към по-добро бъдеще. Джампаоло е много добър треньор. Това, което е постигнал, си го е заслужил напълно. И той мисли постоянно за футбол, както и аз".

Скандалът между Брозович и Лукаку

Мисля, че около Интер се говори прекалено много. Както по телевизията, така и във вестниците. През миналите години много се пишеха много такива неща. Явно някои клубове са по-добри в това да не допускат подобни слухове. Трябва да пораснем повече и извън терена. Брозович е добро момче с много добри качества. Има огромен потенциал и го показва. Може да се превърне в един от най-добрите полузащитници в света".

Равенството със Славия (Прага)

"Не искам да говоря за миналото. В сряда играхме срещу един отбор, който беше много силен. Доказа го и през миналата година в турнира Лига Европа. Това са мачове, в които трупаш опит. Имаме много момчета, които играха първия си мач в Шампионска лига. Други пък не са изиграли и 10 мача в турнира. Опитът в този турнир е от огромно значение. Трябва да открием в какво сме сбъркали. Ладзаро влезе за първи път в игра и то в момент, който беше критичен за отбора. Опитваме се работим върху точно определено нещо. Искаме всички играчи да бъдат използвани. Пътят ни е дълъг. Не може да се прави паралел с Ювентус, който поех преди години. Тогава в отбора също имаше футболисти, които не разполагаха с богат международен опит".

Проблемът с расизма

"Мисля, че всеки един вид освиркване е форма на расизъм. Става все по-зле. Завърнах се в Италия след три години и видях, че всичко е по-зле отпреди. Всичко тук е негативно и всеки един от нас е виновен. Вие, журналистите, също сте виновни с това, което пишете. С омраза и насилие не можеш да достигнеш никъде. Новата генерация седи зад компютрите и чете новини за агресия. Вестникът има много важна роля в това. Който чете, може да чете или позитивни неща, или негативни. Имах късмета да работя в Англия. Там вкарват хора в затвора и хвърлят ключа. Хората в Англия отиват на стадиона да подкрепят отбора си. В Италия трябва да започнем промяната".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация