ЦСКА с минимална победа като гост на Ботев Пловдив (видео)

20:29
ЦСКА с минимална победа като гост на Ботев Пловдив (видео)

ЦСКА София спечели с 1:0 гостуването си на Ботев Пловдив в мач от 9-ия кръг на efbet Лига.

В герой за червените се превърна Али Соу, който реализира единственото попадение в 75-ата минута, а и бе най-опасният футболист на терена, тъй като, особено през втората част, на няколко пъти сам надигра цялата отбрана на канарчетата. 

Сред титулярите на домакините за този двубой се завърна доскоро лекуващият контузия Тодор Неделев, но халфът не бе на обичайното си добро ниво.

По-добрата игра на ЦСКА София през второто полувреме, съчетана с многото груби грешки в отбраната на канарчетата, логично доведе и до попадение в домакинската врата. То дойде в 75-ата минута, когато Соу получи отдясно в наказателното поле, надигра без проблем тромавия Ван Арнем и с великолепен диагонален шут вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

Ботев опита да реагира на негативния резултат. В игра се появиха Антонио Вутов и Филипов. Канарчетата наложиха привидно надмощие, владеейки повече топката, но червените се бранеха добре и не позволиха нито една сериозна опасност пред собствената си врата. От своя страна футболистите на Люпко Петрович можеха да вкарат и втори гол при няколкото си опасни контраатаки, но играчите в червено не бяха концентрирани при извеждащия пас и в крайна сметка не успяваха да изведат техни съотборници сами срещу вратаря, каквато възможност имаха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация