Силен старт за домакините на световното

11:29
Силен старт за домакините на световното

Домакините на Мондиал 2019 започнаха участието си в турнира с победа. “Драконите” надиграха Кот Д’Ивоар със 70:55, като си осигуриха успеха след убедителна трета четвърт, в която пречупиха съпротивата на африканските си съперници, подкрепяни от почти 20 хиляди души по трибуните на “Укесонг Арена” в столицата на страната Пекин. 

През първото полувреме на срещата двата тима не предложиха на зрителите особено зрелищен и високорезултатен баскетбол, разменяйки си по една четвърт надмощие. Първите 10 минути бяха на сметката на гостите, които поведоха с 14:16, но в последвалата четвърт китайците възстановиха статуквото и на почивката бе фиксирано равенство - 29:29. След подновяването на срещата Китай заигра далеч по-добре и в десетте минути след почивката домакините вкараха 22 точки срещу само 12 за съперника и по този начин се откъснаха на 10 точки дистанция - 51:41. В оставащата десетка китайците окончателно затвърдиха триумфа си, за да се стигне до 70:55 след финалната сирена на двубоя. 

Гуо Айлун бе най-добър за победителите, оставайки на една асистенция от “дабъл-дабъл” - 17 точки и 9 завършващи подавания. Единствено Ги Ландри стигна до двуцифрени точкови показатели за Кот Д’Ивоар с 10 отбелязани точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация