Лион надви Арсенал и грабна "Емирейтс къп" (видео)

19:58
Лион надви Арсенал и грабна "Емирейтс къп" (видео)

С два гола на Муса Дембеле Лион срази Арсенал с 2:1 като гост в мача за “Емиратс къп” и завоюва трофея за първи път в историята си. Домакините водеха с 1:0 след гол на Пиер-Емерик Обамеянг в 35-ата минута.

 

През втората част обаче френският стрелец се появи на терена като смяна и в 66-ата минута изравни с глава. В 74-ата минута новият нападател на “топчиите” Габриел Мартинели реализира, но попадението не беше зачетено заради засада. Секунди след това Дембеле излезе сам срещу Бернд Лено и заби втория си гол.


Дебют за Арсенал направи привлеченият под наем от Реал Мадрид Дани Себайос. Лошата новина обаче е свързана с Александре Лаказет, който напусна с контузия. 


Това беше десето издание на “Емиратс къп”, като тази година надпреварата се проведе само в един ден и само в един мач. По-рано през деня имаше среща и между женските тимове на Арсенал и Байерн (Мюнхен), спечелена от германките с 1:0. На трибуните беше халфът на Ювентус Сами Кедира, за когото се говори, че може да напусне италианския клуб.
Лондончани имат пет успеха от "Емиратс къп", в това число и предишния - през 2017 г.


За Арсенал това беше седма предсезонна контрола. Последните две са срещу френския Анже на 31 юли и срещу Барселона на “Камп Ноу” на 4 август.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация