Ливърпул с мизерен бюджет в следващите пет години

16:10
Ливърпул с мизерен бюджет в следващите пет години
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес ще трябва да борави с ограничен трансферен бюджет от около 20 милиона паунда в следващите пет сезона, докато американските собственици на мърсисайдци не успеят да погасят огромните си дългове.

Както е известно, през това лято испанският наставник на "червените" изхарчи не повече от 18 милиона паунда, като огромна част от тази сума бе дадена за Глен Джонсън.

Заради финансовата криза Том Хикс и Джордж Джилет, трябваше да изплатят вноска от 50 милиона паунда до средата на юли тази година и точно поради това, огромна част от общия бюджет на Ливърпул бе изразходван, без в тима да дойдат няколко звезди от свтовна класа.

За момента задълженията на американците са редуцирани "едва" до 290 милиона паунда, но въпреки това в следващите пет сезона те ще трябва да изплащат нови огромни вноски, които буквално ще завържат ръцете на Бенитес.

По неприятното за испанеца в случая е фактът, че бюджетът на неговия тим за заплати, също ще е доста ограничен, което означава, че в близко бъдеще звездите на тима могат да бъдат изкушени от клубове с по големи финансови възможности, като Манчестър Сити, например.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

manunited666
24.09.2009 22:45

Notlike Юнайтед е отбора с най-големите приходи в света.Тези дългове се заради собствениците.Тези дългове са на собствениците още преди да купят клуба и те купиха Юнайтед за да ги исплатят като част от тях е и сумата която са взели за да купят Юнайтед.Отбора никога не е имал проблеми с парите.А това за Барселона толкова ли не можете да го осъзнаете.Вие си мислите , че печелят пари и е така ги дават на добро сърце на бедните и нуждаещите се.Ама чакай малко сега , това не става туко така.Всичко е една въртележка.За да ги дадат тези пари преди това са си направили сметката как чрез това даване и да спечелат пари от реклами , инвестиций и др.Ти си мислиш , че тоя сезон Барселона спечелили 200 милиона да речеме и е така 100 милиона ги дават некадеси по фондаций.Е чак такива светци не са.

Notlike
24.09.2009 22:23

Ливърпул се напълни с добри футболисти, остава само да бъдат сглобени и тутакси някое парче да излиза от академията и ще стадем непобедими (почти де, английско понятие със 100% покритие няма..). Относно Юнайтед, 700 млн дългове как ви се струват *wink* . Просто "ингилерите" затъват в заеми, докато клубове като "Барса" правят ОГРОМНИ печалби, които даряват на фондации и евала за това. Други като "Реал" са огромни медийни корпорации, включващи маркетинг и телевизионни права, но това е друга тема. Жалкото е, че футболът вече няма да е футбол.

Takeo
24.09.2009 20:30

manunited666 Вярно е,че Рафата е изхарчил повече пари от САФ, но за 5-те години, които е начело на Ливърпул спрямо съответните пет на САФ. Фъргюсън вече бе сглобил отбор, докато Рафа наследи нелош отбор, но който за борба във Висшата лига се нуждаеше от много промени на много постове. Той и продаде доста футболисти, парите от които използва също така. Аз също съм против постоянно да се мрънка за кинти,защото в крайна сметка вече има добър отбор, а за пълнеж би могъл да използва младите таланти от школата. Някои от тях определено заслужават да им се даде шанс в първия отбор.

soullord
24.09.2009 20:13

на нас казвате страхливци а вия само продалжения от по 10 мин веновете на ман ю са най арогантните не виждате повече от газа си вия ли сте претенденти за титлата *joking* титлата е у пулл на лошия случай о челси а тва за парите не е вярно имам рег в официалния сайт на пул ништо подобно не пише там това е клюка на английските медии за да поставят напрежение а ливерпоол пак са ва мачка всеки има лоши моменти но хубавото при нас е че е в началото на сезона пак и с феновете на пул сме THE BEST

manunited666
24.09.2009 19:54

ceco26 пак си извиненията ако ако ако.Айде сега пък пари нямат.Бенитез е изхарчил повече пари за трансфери от САФ пък сега нямали пари.И сега понеже нямат пари няма да се претенденти за титлата а преди 7-8 години когато са имали пари защо не са се борили за итлата? Фенове на Пул пишат статий с които да се оправдават.Lollipopp Ман Юнайтед са далече от позицията на Пул защото те имат огромни приходи за разлика от Пул.

zhivkot
24.09.2009 18:17

ламер, от банката ще получите 80м за 4 години - 20м на година.

masterpeace
24.09.2009 18:12

Лека полека изкуствено създадената хегемония на английските отбори си отива и на ''власт'' се връща истинският футбол *stop* Жалко само за Пуул, защото те са най великия отбор, другото е изкуствена история ...

el_n1n0
24.09.2009 18:05

lamers_pro ще получим 80 милиона общо, а не на година. по 2 милиона за 4 години, така е договора. което незнам дали означава, че от хикс и джилет нищо няма да зимате. съгласен съм с Lollipopp. най-тъпото е че това нещо въобще не приляга на клубове кат ман и ливърпул.

Lollipopp
24.09.2009 17:52

lamers_pro - от коя банка? ами така ще е ... като се продават на хора които нямат собствени пари сега ще се страхуват да не ги разпродадат ... същото може и да се случи с Ман.Юнайтед защото и те са на същата позиция ...

lamers_pro
24.09.2009 17:43

Хора какви са тея глупости бе?! *evil* Нали от банката ще получаваме 80 млн годишно + от собствениците допълнително 20млн и стват 100млн паунда на година,което хич не е малко!!! *wink*