Коку е новият мениджър на Дарби

18:07
Коку е новият мениджър на Дарби

Филип Коку бе назначен на треньорския пост на Дарби Каунти за срок от четири години, след като вчера Франк Лампард се завърна официално в бившия си клуб Челси. Асистенти на 48-годишния специалист на „Прайд Парк“ ще бъдат дългосрочните му помощник треньори Туан Шийперс и Крис ван дер Веерден.

Холандецът, подобно на Лампард, се наслади на великолепна кариера, печелейки шампионските титли с ПСВ Айндховен и Барселона, като изигра и 101 мача за националния отбор на Холандия. Впоследствие Коку спечели титлата на Ередивизи три пъти за четири сезона като наставник на ПСВ и се присъединява към „овните“, след като напусна Фенербахче през октомври след кратък и неуспешен период начело на турския клуб.

Търсенето на Дарби за нов старши треньор бе фокусирано върху специалист, способен да развива млади таланти и престоя на Коку начело на ПСВ ги убеди в това, правейки го цел номер 1 на тима от Чемпиъншип. По време на треньорския си период в Айндховен, той похарчи около 49 млн.паунда за трансфери, като същевременно генерира повече от 134 млн. паунда от продажби на играчи. Коку ще се присъедини към новия си отбор в Сарасота на крайбрежието на Флорида за 10-дневния подготвителен лагер на „овните“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация