Втора поредна загуба за България в евроквалификациите (видео)

23:38
Втора поредна загуба за България в евроквалификациите (видео)

България загуби от Косово с 2:3 в европейската квалификация на стадион "Васил Левски". Рашица беше точен в 14-ата минута. Ивелин Попов изравни с красив гол в 43-ата минута. Резервата Кристиян Димитров донесе пълен обрат в 55-ата минута. В 64-ата минута Муричи изравни с глава. Във втората минута от даденото от рефера продължение на редовното време гостите стигнаха до трите точки.


Пред около 7000 зрители по трибуните гостите започнаха по-смело срещата. Въпреки това първата добра възможност беше за "лъвовете", но изстрел на Кирил Десподов беше избит в ъглов удар от Мурич. Косоварите атакуваха опасно, докато играчите на България не успяваха да се ориентират и допускаха много пространства в отбрана. При опасно центриране отдясно в 14-ата минута Страхил Попов реши да чисти топката с пета, но не успя да я уцели добре, пращайки я в краката на Рашица. Звездата на Вердер (Бремен) пое топката и с удар с десния крак даде аванс на гостите.


Седмицата на "жълтите" изтича до скамейката на своя тим, за да покаже на феновете си екипа с №10 на Арбер Зенели, който се контузи тежко при равенството 1:1 с Черна гора. Попадението вдъхнови около 700 фенове на Косово, които бяха в Сектор "А". Публиката на гостите подкрепяше своя тим, които започнаха да атакуват с още по-голямо самочувствие. Десподов имаше възможност за "трикольорите", но бранител на гостите му изби топката преди да нанесе удар.

 

Тимът на Балъков трудно създаваше атаки, а веднъж и Михайлов трябваше да се намесва след изстрел на Целина в 37-ата минута. Секунди по-късно българите поискаха дузпа за фаул срещу Десподов, но реферите отсъдиха аут. В 41-ата минута Галин Иванов стреля от 23 метра, но извън целта, като избърза с нанасянето на удара.

 

Секунди след това капитанът Ивелин Попов изправи трибуните на крака. Десетката на България напредна пред центъра и с хубав шут от над 20 метра прати топката в горния ляв ъгъл на Мурич за 1:1. Попадението е негово 15-то с националната фланелка, а също така първо от март 2018 година, когато беше точен в контролата срещу Казахстан (2:1).


Опасен удар на Целина можеше да върне преднината на гостите в края на първата част, но топката мина покрай дясната греда на Михайлов, който беше покрил своя ъгъл.


На почивката Балъков замени Божиков с Кристиян Димитров, а "лъвовете" започнаха да атакуват, за да търсят обрат. В 50-ата минута хубава атака не успя да завърши с голов изстрел, тъй като подаването на Ивелин Попов беше пресечено. Последва опасна контраатака, но Рашица стреля над гредата. Нова хубава атака на "трикольорите" в 53-ата минута завърши с опасно центриране на Десподов, но Иса не успя да засече на задната греда. Минута по-късно резервата Димитров донесе пълен обрат за България. Централният бранител се извиси над всички в наказателното поле и с глава матира Муриц за 2:1. Това беше негов дебютен гол, който дойде в първия му мач с националната фланелка на "Васил Левски".

 

В 64-ата минута Косово изравни! Рашица центрира отляво, Ники Михайлов увисна и Ведат Муричи с глава се разписа за 2:2! Малко по-късно нападателят отново беше точен, след като засече с глава подаване от фаул, но попадението беше отменено за засада. Така се стигна до 92-ата минута, когато Рашани с глава донесе заслужения успех за гостите, след като вкара с глава.

 


България - Косово 2:3


Голмайстори: 0:1 Рашица (14), 1:1 Ив. Попов (43), 2:1 Димитров (55), 2:2 Муричи (64), 2:3 Рашани


България: 13.Николай Михайлов, 2.Страхил Попов, 15.Васил  Божиков (46-Димитров), 14.Антон Недялков, 20.Иван Горанов, 7.Георги Костадинов, 18.Галин Иванов, 8.Тодор Неделев (70-Г. Илиев), 10.Ивелин Попов, 9.Кирил Десподов, 19.Исмаил Иса (79-Чунчуков)
Селекционер: Красимир Балъков


Косово: 12.А.Мурич, 15. Войвода (62-Хадергьонай), 17.Кололи, 13.Рахмани, 3. Алити, 4.Вока (62-Раскай), 8.Халими, 9.Целина, 7.Рашица, 22.Жегрова (76-Рашани), 18.В. Муричи
Селекционер: Бернар Шалан

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivan017
11.06.2019 09:16

Какъв страхотен, какъв невероятен Ники Михайлов!

mitaka
11.06.2019 00:26

BG-то
ПРЕЦАКА - ТИРАЖААААААААААААА !!!!!!!!!!!

mitaka
11.06.2019 00:17

НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ
ЧЕСТИТО - ООООООООООО !!!!!

mitaka
11.06.2019 00:07

ХА - ХА - ХА
ВЕЧЕ И СЕЛСКИТЕ ОТБОРИ НИ БИЯТ !!!!
Няма родна казарма - ПОГЛЕДНЕТЕ ПРАВИЛНО !!!
ПОКОЛЕНИЕТО НА СТОИЧКОВ - СИРАКОВ - БАЛЪКОВ-БЕРБАТОВ***
НЯМА КАЗАРМА- НЯМА ОТБОР !!!
ВСИЧКИ НАШИ ЛЕГЕНДИ ИЗРАСНАХА ПРИ БАЙ ТОШО
СЕГА ПРИ ЧАЛГАТА И ПРИ МАНЕКЕНКИТЕ НЯМА !!!
ЛОШО ЗА ОТБОРА !!!
КЪДЕ БЯХА - СТОИЧКОВ -СИРАКОВ -БАЛЪКОВ - КОСТАДИНОВ -МИХАЙЛОВ ПРЕЗ 1994
ИЗРАСНАЛИ ПРЕЗ КОМУНИЗМА !!!
А СЕГА САМО ЧАЛГА -ПАРИ - И НИЩТО !!!