Треньорът на Чехия: Този мач е ключов

07:57
Треньорът на Чехия: Този мач е ключов

Селекционерът на Чехия Ярослав Шилхави даде традиционната си пресконференция преди евроквалификацията с България, която ще се играе днес от 21:45ч. на националния стадион в Прага. Специалистът разкри, че капитанът на тима Иржи Павленка ще пропусне двубоя заради болки в гърба. Лентата ще получи футболиста на Базел Марек Сухи. Шилхави призна, че не знае какво да очаква от България заради треньорската смяна и офанзивния стил на Красимир Балъков.

"Имаме 23-ма играчи, които са подготвени. Що се отнася до Павленка, той има контузия в гърба. Консултирахме се с лекарите и него и решихме да не е в състава. Марек Сухи е опитен играч. Има достатъчно опит, беше капитан и преди това. Затова решихме да бъде капитан и сега. Всеки двубой е ключов. Не започнахме добре срещу Англия, затова ще направим всичко възможно да победим в предстоящите мачове и да подобрим играта си. Този мач е ключов. Мачовете от Лигата на нациите също бяха важни. Играхме със Словакия. Това винаги е специфичен мач. Сега става въпрос за класиране на Европейското и това е най-важно. Играчите все още не знаят състава", започна Шилхави.

"Загубихме първия мач в групата и искаме да направим първата успешна крачка към класирането. При всяка смяна на треньора нещо се променя. Готвихме се за мачовете с България и техния стар стил. Сега не знам какво можем да очакваме. Имат добри играчи - Ивелин Попов, Страхил Попов, Тодор Неделев, Кирил Десподов. Красимир Балъков играе офанзивен футбол. И Дарида, и Дочкал са офанзивни играчи. Без тях ще трябва да променим тактиката. В отбора ни обаче има и други футболисти и ще направим всичко възможно да победим. Ще повикаме друг играч през уикенда на мястото на Павленка", завърши специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация