Нерви, бой, ругатни...и невиждано спортменство на Лийдс - Астън Вила

18:10
Нерви, бой, ругатни...и невиждано спортменство на Лийдс - Астън Вила
Шефилд Юнайтед последва Норич и от новия сезон ще играе във Висшата лига на Англия. Това стана след скандален двубой между Лийдс Юнайтед и Астън Вила (1:1) от 45-ия кръг в Чемппиъншип, който предостави на зрителите нещо, което рядко може да бъде видяно и което със сигурност ще бъде разследвано на Футболната асоциация.
 
 
Срещата беше ключова в борбата за промоция, защото при успех домакините запазваха шансове да изместят Шефилд Юнайтед от втората позиция. Те поведоха с 1:0 в 72-ата минута, но веднага след подновяването на играта симулативно спряха да играят и оставиха съперника да изравни.
 
 
Причината беше в обстоятелствата около попадението за 1:0. Тогава футболист на Вила падна контузен на терена, а някои от съотборниците му спряха да играят, очаквайки тези на Лийдс да изкарат топката извън терена, за да бъде оказана помощ на пострадалия. Това обаче не се случи и Матеус Клих реализира за 1:0. Това доведе до гневна реакция от страна на отбора от Бирмингам и на терена настана бой, който продължи няколко минути. В резултат на ексцесиите червен картон получи Ануар Ел Гази от състава на Астън Вила.
 
 
Междувременно обаче двата щаба бяха изяснили какво точно се е случило. В резултат на това мениджърът на Лийдс Марсело Биелса нареди на своите футболисти да оставят съперника да изравни веднага. Само един от тях - Понтус Янсон - дали защото не разбра, или защото така реши - се опита да спре атаката на Астън Вила, която в крайна сметка завърши с попадение на Алберт Адома за 1:1.
 
 
После асистент мениджърът на Вила Джон Тери се обърна към Биелса с “Това вече е честно”, но пък между двамата все пак се стигна до напрежение.
 
 
Отделно сериозно вълнение имаше и по трибуните, където запалянковците хвърлиха няколко димки.
 
 
Норич се класира още снощи, след като стана недостижим на върха. Сега Лийдс, Астън Вила и Уест Бромич, както и един измежду Дарби Каунти и Мидълзбро ще определят последния нов участник в Премиър лийг.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация