Официално: Казахстанския Меси подписа с Левски

20:36
Официално: Казахстанския Меси подписа с Левски

Левски осъществи изключително любопитен трансфер. "Сините" привлякоха 19-годишния Еркебулан Сейдахмет, който е известен като "Казахстанския Меси". Младокът пристига под наем на стадион "Георги Аспарухов" от руския УФА. Контрактът на талантливия футболист с 26-кратните шампиони на България е до 31 декември 2019 година. Двата клуба са се разбрали за опция, в която Левски може да откупи най-големия талант на Казахстан. Силните качества на играча са неговата бързина и техниката на скорост.


Младокът вече е в България, като дори мина успешно медицински тестове в клиниката "Еуровита" на "Царско село", където беше посрещнат от своя бивш треньор Станимир Стоилов. Именно специалистът е препоръчал на изпълнителния директор на столичани Павел Колев и треньора Георги Дерменджиев. Още утре той ще направи първа тренировка с екипа на Левски.


Роденият на 4 февруари 2000 година нападател дебютира в националния отбор на своята родина именно срещу България през март месец миналата година, когато Мъри го пусна титуляр в контролата на "лъвовете" с Казахстан в Унгария. Тогава той престоя 78 минути на терена, а "трикольорите" спечелиха с гол в продължението на Николай Бодуров. Именно капитанът на ЦСКА-София ще трябва да го спира в дербито между "сини" и "червени" по време на плейофите от Първа лига.


Кариерата на Сейдахмет започва в казахстанския Тараз през април 2017 година, когато дебютира в елита на своята родина. Той има общо 16 мача и един гол за клуба, след което преминава в руския УФА. Там записва едва три срещи, като през тази кампания има едва 22 минути в мача с ЦСКА (Москва). Под ръководството на Мъри Стоилов нападателят има шест мача и един гол за представителния отбор на Казахстан през последните 11 месеца. Талантът откри головата си сметка за своята родина при разгрома с 4:0 над Андора, когато отбеляза първото попадение.


През тази зима Левски игра два мача с руския УФА по време на подготовката в Агия Напа, като първо срещата завърши 1:1, а след това 0:0. Младокът обаче не взе участие в мачовете срещу столичния гранд, които играха с титулярния си състав и в двата двубоя.


През тази зима Левски привлече още Мартин Райнов, Валери Божинов, Живко Миланов, а Николай Михайлов подписа с клуба преди Нова година. Така Еркебулан Сейдахмет е единственият чужденец в зимната селекция на "сините".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари