Юношите на Левски направиха реми с УФА

16:42
Юношите на Левски направиха реми с УФА

Юношите и резервите на Левски София не се дадоха на титулярите на руския елитен УФА. Двата тима завършиха 0:0 на стадион "Г.С.З." в Ларнака, като "сините" се представиха много добре. 

Проверката беше специално пожелана от наставника Георги Дерменджиев, който иска да даде възможност на юношите и футболистите, които няма да бъдат титуляри през пролетта, да натрупат игрови минути. Той заложи на четирима таланти от синята школа, които са родени през този век. 17-годишният централен защитник Томислав Папазов и 16-годишният нападател Мартин Д. Петков играха през всичките 90 минути, оставяйки отлични впечатления. 18-годишният халф Мартин П.Петков и вратарят Петър Иванов пък влязоха през втората част. "Сините" стартираха с петима юноши в стартовия състав, като двама от тях бяха родени през 2001 г., и 2002 година. През втората част пък още четири юноши на столичани влязоха в игра, така общо девет футболисти продукт на детско-юношеската школа играха срещу 14-ия в Русия.

Както е известно, утре на 8 февруари срещу Чукарички е последната проверка на "сините" преди старта на сезона в Първа лига на 17 февруари срещу Локомотив (Пловдив). Срещу сърбите треньорът ще заложи на своите титуляри, от които повечето ще играят 90 минути. 

Именно поради това бившият треньор на Лудогорец искаше от организаторите да намерят съперник за 7 февруари. На тази дата първоначалните планове беше да има тренировки или учебна игра, но 64-годишният пловдивчанин бе категоричен, че иска да даде шанс на младите си играчи, които ще играят цял мач. Треньорът искаше да види футболистите в по-дълго игрово време, от това, което им дава в предвидените проверки. Имаше възможност двубоят да бъде срещу втория тим на Йънг Бойс, но наставникът взе решение да бъде срещу УФА, въпреки че класата на руснаците е доста по-голяма. Причината е, че можеше младите му футболисти да се изправят срещу мъжки състав, който е по-силен и ще бъде по-трудно препятствие за талантите на столичани, които имат нужда от трупане на самочувствие в мачове срещу добри съперници. 

Дебют за тима направи Мартин Райнов, който вчера пристигна в тима. Николай Кръстев бе на вратата, а в защита действаха Найденов, Папазов, Деян Иванов и Нганиони. Белмонт, Вашчук и Райнов бяха халфовете, докато Костов, Кабрал и Мартин Д.Петков бяха в атака. Руснаците пък излязоха с основния състав, като заложиха на девет от 11-те, с които започнаха преди 20 дни срещу "сините". Тогава срещата завърши 1:1 на същия стадион.

През първото полувреме срещата беше равностойна, като веднъж Игбун пробва рефлекса на Ники Кръстев, след като преодоля Деян Иванов. Хубав проби на капитана в този мач Стани Костов завърши с пропуск на младия Петков. Нападателят получи отлича топка от голмайстора на тима, но 16-годишният футболист се опита да стреля с всичка сила и пропусна да нанесе хубав удар.

На почивката Станислав Иванов, Илия Юруков и Сержиу Буш замениха единствените потенциални титуляри - Кабрал, Костов и Райнов, а Найденов взе капитанската лента.

Аликин с глава пропусна да даде аванс на руснаците в 49-ата минута, като стреля в аут след центриране от корнер. Игбун също пропусна с глава след нов корнер. Именно при статичните положения столичани изпитват затруднения във фаза защита. След почивката руснаците бяха по-активни, като владееха продължително топката.

В 59-ата минута Кротов надбяга Деян Иванов и сам срещу Кръстев опита да го прехвърли, пращайки обаче топката в аут. Две минути след това Игбун отново не уцели вратата с глава от отлична позиция.

Страхотен пробив на младия Петков, който преодоля трима-четирима бранители, не успя да завърши с удар. Такъв нанесе малко след това Стаси Иванов, но вратарят Беленов спаси. Брутален фаул на руски футболист за малко не контузи лошо Станислав Иванов, който го беше преодолял на скорост.  В тези минути играчите на Дерменджиев играеха по-добре и владееха топката. Младият страж Петър Иванов и халфът Мартин Петков също влязоха, като именно пловдивчанинът не успя да засече хубаво центриране пред вратата на УФА.

Последва страхотно спасяване на младия Иванов. Нападателят на УФА се оказа в засада, но въпреки това третият вратар на "сините" показа отличен рефлекс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация