Сити получи звучен шамар от Нюкасъл (видео)

00:01
Сити получи звучен шамар от Нюкасъл (видео)

Манчестър Сити допусна изненадваща загуба с 1:2 в гостуването си на Нюкасъл от междинния 24-и кръг в Премиър лийг. Това може да се окаже доста сериозен удар по амбициите на “Гражданите” в битката за титлата с Ливърпул, като утре мърсисайдци ще имат шанс да се откъснат на 7 точки на върха на класирането. Иначе в началото на мача нищо не предвещаваше подобна развръзка и гостите поведоха още в 1-ата минута с гол на Серхио Агуеро, а след това пропуснаха още няколко добри положения за удвояване на резултата. Саломон Рондон обаче изравни в 66-ата минута, а Мат Ричи донесе успеха на “Свраките” от дузпа в 80-ата минута, нанасяйки сериозен шамар на своя съперник.

 

Манчестър Сити поведе в резултата по-малко от минута след началото на мача. Рахим Стърлинг центрира отдясно, Давид Силва изпревари вратаря и самоотвержено с глава върна към Серхио Агуеро, който нямаше как да пропусне на празна врата за 0:1.


В 13-ата минута и Нюкасъл стигна до първата си възможност. Айосе Перес открадна една топка и стреля от дистанция, но твърде слабо, за да затрудни Едерсон.


В 17-ата минута Манчестър Сити вкара втори гол, но той не бе зачетен, защото Де Бройне изпълни фаул без да изчака сигнала на съдията и дори получи жълт картон.


В 22-ата минута "Свраките" организираха хубава атака и Кристиан Атсу стреля извън наказателното поле, като селд рикошет топката премина над напречната греда.


В самия край на полувремето Давид Силва порпусна страхотна възможност, като стреля с глава отблизо, но ударът му бе блокиран пред голлинията.


Испанецът имаше нов прекрасен шанс в 59-ата минута и отправи силен шут, който бе спасен от Мартин Дубравка.


Нюкасъл обаче търпеливо изчака своя шанс и той дойде в 66-ата минута. Тогава една центрирана топка в наказателното поле не бе изчистена добре и стигна до Хейдън, който с глава я върна към Рондон, който отблизо стреля и вкара за 1:1.


В 80-ата минута "Свраките" стигнаха и до пълен обрат. Фернандиньо действа неразчетено в собственото си наказателно поле и след това извърши нарушение срещу Шон Лонгстаф за дузпа. Мат Ричи отбеляза от бялата точка и направи резултата 2:1.


До края Сити опита да потърси поне изравняването, но играчите на домакините действаха доста организирано и не допуснаха да се стигне до някакви сериозни опасности пред Дубравка.


Така Нюкасъл стигна до успеха и с актив от 24 точки излезе на 14-ата позиция в класирането. Манчестър Сити пък остава на 2-ото място с 56 точки, на 4 зад лидера Ливърпул, който е с мач по-малко.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация