Кристиано капарира титлата за Юве в Рим (видео)

23:37
Кристиано капарира титлата за Юве в Рим (видео)

Ювентус постигна пълен обрат при гостуването на Лацио в Рим и си тръгна с трите точки след успех с 2:1 в двубой от 21-ия кръг на Серия А. Тимът от Торино изигра слабо първо полувреме, но след почивката показа шампионски дух и измъкна победата в последния четвърт час. Така Ювентус събра 59 точки на върха и вече има с 11 повече от втория Наполи. Лацио остана осми с 32. 


Голът за Лацио падна в 59-ата минута, когато Емре Джан си наниза автогол. В 74-ата Жоао Кансело изравни, а в 88-ата от дузпа Роналдо направи обрата пълен.


Двубоят започна под лек дъжд на "Олимпико", като в началните минути и двата отбора показаха желание за офанзивна игра и търсене на победата. Гостите от Торино бързо дадоха инициативата на Лацио, като разчитаха на контрадействия, но без успех. В 12-ата минута Лацио стигна до първото по-сериозно положения, но Уолъс не успя да насочи добре топката с глава и Шчесни спокойно я овладя. Действията на домакините започнаха да стават по-опасни, а в 19-ата минута силен удар на Хоакин Кореа беше спасен от Шчесни. Ювентус тръгна в постепенна атака, но тя беше спряна, след като Дъглас Коща не успя да пробие в наказателното поле. В 24-ата минута Лацио стигна до  опасно положение пред вратата, но Луис Алберто прекалено дълго задържа топката в наказателното поле и в крайна сметка не се стигна до нищо. В 27-ата минута Емре Джан загуби топката и позволи на Луис Алберто да стреля силно, но Шчесни отново спаси. Последва контраатака на Ювентус, но Дъглас Коща не потърсия взаимодействие с Дибала или Роналдо и топката му беше отнета на границата на наказателното поле. Играта продължи да бъде отворена, а Стракоша показа класа, като спаси една рикоширала топка след удар на Дъглас Коща. В 36-ата минута топката докосна играта на Уолъс в наказателното поле на Лацио, но реферът даде знак играта на продължи. Минута по-късно домакините стигнаха до нова възможност за откриване на резулатата, но полският страж на Юве спаси мощния удар отблизо на Пароло. Пет минути преди края на първото полувреме Леонардо Бонучи беше принудително заменен заради контузия, а мястото му зае Киелини. В 43-ата минута Даниеле Ругани спаси Юве от попадение, след като изчисти топката преди да влезе във вратата. Чиро Имобиле спечели дуела с Шчесни и успя да го прехвърли, но Ругани зае добра позиция и хладнокръвно изчисти. Напрежението пред вратата на гостите продължи да е високо, а гостите стигнаха единствено до една контраатака, завършила с центриране на Роналдо в наказателното поле.


Втората част започна много интензивно, като двата отбора си размениха по едно положение. Първо Роналдо не успя да стигне до топката, а след това удар на Луис Алберто мина опасно близо. В тези минути Ювентус показа ново лице, като действаше по-активно от първата част, но отново беше натикан в своята половина. Така се стигна до 59-ата минута, когато след изпълнение на ъглов удар Емре Джан си наниза автогол, като прати топката неспасяемо в мрежата с глава. Реакцията на Алегри беше пускането в игра на Федерико Бернадески на мястото на Матюиди.

 

В 66-ата минута Луис Алберто беше близо до втори гол за Лацио, но след рикошет топката излезе в ъглов удар. Последваха нови силни минути за Лацио, а Ювентус изглеждаше неузнаваемо слаб във всички направления освен на вратарския пост. Смените на Алегри дадоха резултат и така се стигна до 74-ата минута, когато Ювентус изравни. Бернадески нахлу отляво и прати топката в наказателното поле. Дибала стреля, но Стракоша спаси. Топката попадна у влезлият само четири минути преди това Жоао Кансело, който изравни. Напрежението се пренесе в лагера на Лацио, а гостите заиграха освободено. В 82-ата минута Емре Джан стреля с глава, но много неточно. В 86-ата минута Ювентус получи право да изпълни дузпа, след като Кансело беше фаулиран от Лулич. Зад топката застана Роналдо, който с безкомпромисен удар донесе пълния обрат за Ювентус. В самия край на редовното време Кансело отново се оказа в центъра на събитията, но вместо да стреля потърси Бернадески и така опасността пред Стракоша премина. В самия край Лацио получи право на пряк свободен удар пред наказателното поле, но топката мина далеч от вратата, след което веднага беше свирен и край на мача.


Лацио - Ювентус 1:2


1:0 - Емре Джан 59-авт.
1:1 - Кансело 74
1:2 - Роналдо 88-дузпа


Лацио: Стракоша, Бащош, Уолъс, Раду, Пароло, Луис Алберто (80-Бериша), Лейва, Милинкович-Савич, Лулич, Корея, Имобиле.


Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Бонучи (40-Киелини), Ругани, Алекс Сандро, Емре Джан, Матюиди (60-Бернадески), Бентанкур, Дъглас Коща (70-Кансело), Дибала, Роналдо.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари