Рома поведе с 3:0 до 40-та минута в Бергамо, но... (видео)

18:03
Рома поведе с 3:0 до 40-та минута в Бергамо, но...  (видео)

Аталанта и Рома завършиха при резултат 3:3 в луд мач в Бергамо от 21-ия кръг на Серия “А”. Гостите от Рим пропиляха преднина от три гола, а накрая трябваше да се радват, че са се докопали до точка след безобразно второ полувреме. Един Джеко (3, 33) и Стефан Ел Шаарауи (41) бяха точни за Рома преди Тимоте Кастане да върне едно попадение за домакините в самия край на първото полувреме. През втората част тимът на Джан Пиеро Гасперини тотално надигра водения от Еузебио Ди Франческо тим и домакините дори можеха да направят пълен обрат. Рафаел Толой (59) и Дуван Сапата (71) вкараха по един гол за Аталанта, а Сапата пропусна и дузпа минута по-рано. В крайна сметка срещата завърши без победител и Рома заема пето място в подреждането с 34 точки, а Аталанта се намира на седма позиция с 32. Любопитно за отбелязване е, че по-раноп рез сезона на "Олимпико" във Вечния град двата тима завършиха мача помежду си при същия резултат, като тогава Рома стигна до 3:3, след като губеше с 1:3 след първото полувреме.


Още в третата минута Един Джеко даде преднина на “вълците” от Рим в резултата. Босненският нападател бе изпуснат от защитата на бергамаските в наказателното поле на домакините и с лекота от съвсем близко разстояние изпрати топката във вратата на Етрит Бериша след асистенция на 19-годишния талант Николо Дзаниоло.


В 6-ата минута топката “близна” напречната греда на Рома директно след центриране на ъглов удар, а малко след това Йосип Иличич застраши вратата на Робин Олсен, но мощният му шут от движение не попадна в целта.


В няколко ситуации домакините бяха близо до изравнително попадение и изглеждаше, че голът във вратата на Олсен “се пече”, но вместо това в 33-ата минута Джеко направи резултата 0:2. Босненецът получи извеждащ пас от Стивън Нзонзи, изпревари тръгналия напред да пресича подаването Бериша и топката отново се оплете в мрежата.


Три минути след втория гол на Джеко Дзаниоло имаше шанс да направи резултата 0:3, но се позабави и не успя да стреля достатъчно добре от чудесна позиция. Трети гол във вратата обаче имаше и то още в 41-ата минута. Стефан Ел Шаарауи получи топката пред вратата на Аталанта и не пропусна да опъне мрежата зад безпомощния Бериша.


Това обаче не беше всичко за първото полувреме, тъй като в последните секунди на първата част Тимоти Кастане върна надеждите на домакините. Той вкара гол с глава, като надскочи Рик Карсдорп след центриране отдясно на Алехандро Гомес.


В началото на второто полувреме Иличич направи огромен пропуск, но в 59-ата минута бившият играч на Рома Рафаел Толой направи резултата 2:3. Бразилският защитник изпрати топката във вратата на Олсен с глава, а шведският страж само изгледа как топката се оплита в мрежата. Асистенцията и за втория гол на Аталанта бе на Папу Гомес.


В 70-ата минута Дуван Сапата пропусна дузпа, но минута по-късно тъкмо той изравни резултата. Колумбийският нападател получи топката в наказателното поле и с удар по земя преодоля неубедителния за пореден път тази вечер Олсен.


Сапата можеше да да вкара гол минута по-рано, но стреля над напречната греда от бялата точка, а дузпата бе отсъдена след консултация на рефера със системата ВАР. Първоначално съдията показа жълт картон за симулация на Иличич, който падна в наказателното поле на Рома. След преглеждане на ситуацията обаче арбитърът промени решението си и посочи бялата точка, тъй като се видя, че Александър Коларов е извършил нарушение срещу словенеца.


До края на двубоя домакините продължиха да бъдат много по-активният отбор на терена, но резултатът си остана 3:3, а в последните минути условията за игра станаха доста тежки, тъй като заваля нещо средно между дъжд, градушка и сняг.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация