Санчес се завръща срещу Арсенал

14:23
Санчес се завръща срещу Арсенал

Чилийският нападател на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес се завръща в игра за тима в двубоя от четвъртия кръг на ФА Къп срещу бившия си тим Арсенал на ,,Емирейтс“. Това заяви временният мениджър на ,,червените дяволи“ Оле Гунар Солскяр. Санчес отбеляза 80 гола в 166 мача във всички турнири за Арсенал, след като се присъедини към ,,артилеристите“ от Барселона през 2014. След като напусна лондончани той премина в Юнайтед през януари 2018 в трансферна размяна с арменския полузащитник Хенрик Мхитарян.

Санчес бе в състава при победата с 2:1 на 20-кратния шампион на Англия над Арсенал миналия април, но двубоят в петък ще отбележи завръщането му на ,,Емирейтс“ пред около 60, 000 прривърженици на стадиона. ,,Той ще играе, мисля, че ще бъде мног мотивиран да се представи на високо ниво срещу тях, особено ако публиката го предизвика“, заяви Солскяр за телевизионния канал на Юнайтед.

,,Той се представя фантастично в тренировките, така че се надявам да се наслади на двубоя“, добави норвежецът. Въпреки това полузащитникът Маруан Фелаини, заедно със защитниците Крис Смолинг и Маркос Рохо, остават в лазарета на тима. ,,Смолинг поднови тренировки, така че се надяваме той да е на разположение следващата седмица. Фелаини и Рохо все още са далеч от завръщане за първия състав“, каза Солскяр.

Очаква се мениджърът да направи промени сред титулярите в опит да даде почивка на някои от тях. ,,Имаме много добър и талантлив състав. Има играчи, които се нуждаят от игрови минути и такива, които определено притежават качества, за да са на терена. Със сигурност, ще има една или две промени“, сподели наставникът, който замени на поста уволнения през декември Жозе Моуриньо.

Солскяр си припомни някои от паметните сблъсъци с Арсенал през годините, в които той бе играч на Манчестър Юнайтед. ,,Това е велико съперничество и през годините е предлагало забележителни двубои. Те печелят дубъл, ние требъл, ролите се разменяха – бяха фантастични мачове“, завърши той. След двубоя с Арсенал на Юнайтед предстои домакинство на Бърнли във Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация