Сити се размина с голов рекорд срещу Бъртън (видео)

00:41
Сити се размина с голов рекорд срещу Бъртън (видео)

Носителят на Купата на Лигата Манчестър Сити се класира за финала на турнира, след като с лекота елиминира третодивизионния Бъртън Албиън. След смазващото 9:0 на "Етихад Стейдиъм", днес "гражданите" спечелиха и реванша от полуфиналите, но само с 1:0. Точен беше Серхио Агуеро в 26-ата минута. 


Сити обаче се размина с рекорд. Шампионите се нуждаеха от победа с поне три гола разлика, да подобрят върховото постижение в историята на турнира за най-убедителен общ резултат от два мача.


Бъртън за първи път в историята си стигна до тази фаза на турнира, а по пътя си елиминира три тима от Чемпиъншип и елитния Бърнли. До неотдавна част от състава на мениджъра Найджъл Клъф беше и българският страж Димитър Евтимов, но той напусна и подписа с друг клуб от Лига 1 - Акрингтън Стенли.
 

Деветте гола, отбелязани от "гражданите" в първия мач, подобриха рекорда за най-убедителна победа в полуфиналите на турнира.


Близо 7000 зрители изпълниха трибуните на "Пирели Стейдиъм" с надеждата любимците им да успеят поне да вкарат гол на именития си противник. Те вложиха много желание и на моменти стояха равностойно, но разликата в класите бее твърде голяма, за да се стигне до изненада като резултат.Първата интересна ситуация беше пред вратата на домакините. Марез малко щастливо овладя топката и стреля към далечния ъгъл, но топката излезе в аут. Бъртън отговори с красиво изпълнение на Бойс. Нападателят отклони с пета след центриране на Куин, но Мурич внимаваше. В 18-ата минута отново Марез се освободи и стреля силно, но не уцели вратата.


Сити поведе в 26-ата минута благодарение на незабележимия до момента Агуеро. Аржентинецът получи хубаво подаване от Марез и с лекота опъна мрежата. Домакините веднага се опитаха да отговорят, но Уилям Милър шутира неточно.До почивката не паднаха други голове, но Бъртън остана без Бен Търнър, който получи травма и трябваше да бъде заменен от Рийс Хътчинсън.


Втората част не предложи много любопитни ситуации. Звездите на Манчестър Сити играеха съвсем лежерно, а домакините нямаха какво да противопоставят. В 52-ата минута на два пъти Фабиан Делф пропусна да се разпише. Малко след това Бъртън поиска дузпа, но тв повтренията ясно показаха, че Данило не е извършил нарушение в наказателното поле.
Агуеро направи голям пропуск в 60-ата минута, а секунди след това отстъпи мястото си на Бенжамен Менди. Френският бранител се завърна на терена в официален мач след повече от два месеца, в които лекуваше контузия.


Двайсетина минути преди края Сандлър се засуети и загуби топката от Бойс и само навременното излизането Мурич попречи на домакините да изравнят. 

С приближаването на последния съдийски сигнал "гражданите" съвсем намалиха темпото. Единствено Менди демонстрираше желание да търси постоянно топката и да изостря действията в половината на Бъртън.


В 88-ата минута Данило комбинира с резервата Габриел Жезус, но той не можа да преодолее Колинс. Това беше и последната голова възможност в двубоя.

 

Другият финалист за Купата на Лигата ще определят лондонските Челси и Тотнъм. "Шпорите" спечелиха първия мач с 1:0, а реваншът на "Стамфорд Бридж" е утре.  


В събота Манчестър Сити ще е домакин на Бърнли на 1/16-финалите за ФА Къп. 

 

Купа на Лигата - полуфинали:


БЪРТЪН АЛБИЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1 (0:1)

 

0:1 С. Агуеро (26)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация