Полицията ще разследва инцидента с Деле Али

10:37
Полицията ще разследва инцидента с Деле Али

Полицията ще разследва инцидента с полузащитника на Тотнъм Деле Али, който бе уцелен с бутилка по време на дербито на Северен Лондон с Арсенал от четвъртфиналите за Карабао Къп. Английският национал бе с основна заслуга за класирането на ,,шпорите“ на полуфинал, след като вкара гол и асистира за друг при успеха с 2:0 на ,,Емирейтс“ в британската столица.

22-годишният халф бе уцелен близо до тъчлинията, малко преди домакините да изпълнят странично хвърляне в 73-та минута. Полицията вече работи с Арсенал по идентифицирането на провинилия се запалянко. От клуба споделиха за BBC Sport, че преглеждат видеокамери от стадиона, за да открият извършителя, а от полицията добавиха, че все още няма заподозрени или арестувани лица по случая. Али реагира на случката, показвайки с жест към феновете на Арсенал резултата от двубоя.

,,В друга държава може би щяха да затворят стадиона за няколко мача“, заяви наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино. ,,Късмет е, че това не е голям проблем, но смятам, че хората трябва да са по-внимателни, и трябва да избягваме подобни действия. Някои хора се държат много лошо и безотговорно“, добави мениджърът.

Припомняме, че по-рано в двубоя между двата състава във Висшата лига, спечелен с 4:2 от ,,артилеристите“ на 2 декември, бе хвърлена обелка от банан към нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг. Отговорният за случилото се привърженик на Тотнъм бе наказан с четиригодишна забрана за посещаване на мачове и глоба във вторник.

Запитан за инцидента след края на мача в сряда за Карабао Къп, Али сподели за Sky Sports: ,,Това е положението. Това направи голът и победата далеч по-сладки“. Говорител на Карабао Къп добави пред BBC Sport, че случаят ще бъде разгледан от Футболната асоциация на Англия, но призна, че от надпреварата ще помогнат при нужда. Тотнъм ще играе с Челси на полуфиналите, докато Манчестър Сити ще се изправи срещу Бъртън Албиън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация