Норвегия триумфира на първата щафета в Поклюка

14:31
Норвегия триумфира на първата щафета в Поклюка

Норвегия в състав Текла Брун-Ли/Ларс Хелге Биркеланд спечели първото състезание за сезона в биатлона - единичната смесена щафета, в словенския зимен център Поклюка. Те спряха хронометрите на 38:26.7, след като използваха само четири допълнителни патрона. На втора позиция завърши силният дует на Австрия в лицето на Лиза Тереза Хаузер и Зимон Едер с пет допълнителни патрона, а трети се нареди тимът на Украйна (Анастасия Меркушина/Артьом Тишченко). Двамата стреляха най-добре от всички, като използваха само един допълнителен патрон.

Даниела Кадева и Антон Синапов се наредиха на 18-та позиция от 25 държави. Българските биатлонисти нямаха проблеми при стрелбата от легнал, но при правия Синапов завъртя две обиколки, а общо двамата с Кадева използваха пет допълнителни патрона. Това в комбинация с неубедително ски бягане ни отреди незавидното 18-то място с изоставане от 2 минути и 53 секунди от победителите.

В 15:30 ч. започва и класическата смесена щафета (две жени и двама мъже), където ще бъдем представени от Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Красимир Анев и Владимир Илиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация