Салах може да напусне Ливърпул след един сезон

15:51
Салах може да напусне Ливърпул след един сезон

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах може да напусне клуба в близките години, ако мърсисайдци не успеят да спечелят трофей. Това заяви селекционерът на Египет Хавиер Агире.

26-годишният футболист изигра изключителен сезон през изминалата кампания за червените, реализирайки 32 гола в 36 мача, което бе и своеобразен рекорд за Висшата лига във формата с 38 срещи. Той спечели "Златната обувка" и бе определен за най-добрият играч в Премиърлийг за сезон 2017/2018. Въпреки великолепното представяне на египтянина, което доведе до финал на Ливърпул в Шампионската лига и борба за титлата в първенството, тимът остава без трофей след триумфа за Купата на Лигата през 2012 година.

"Салах може да напусне Ливърпул след сезон или два, ако не спечели трофеи", заяви Агире за ONSport, цитиран от Goal. 

"Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп знае отлично това и затова отборът работи усилено, за да триумфира с купа", завърши египетският селекционер.

Салах има един-единствен трофей в 12-годишната си кариера, след като спечели титлата на Швейцария с Базел през сезон 2012/13. Той се надява на нов с мърсисайдския клуб, като тимът се състезава на три фронта – Висшата лига, Шампионската лига и ФА Къп, като вече отпадна за Карабао Къп от Челси.

В следващия кръг от шампионата Ливърпул гостуват на Уотфорд в събота следобед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация