Томас Бах ще посети Фукушима в събота

15:32
Томас Бах ще посети Фукушима в събота

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще посети японската префектура Фукушима през уикенда. Визитата на Бах ще бъде в събота, като той ще посети стадион, който ще приеме мачовете по бейзбол и софтбол на Олимпиадата през 2020, като в допълнение на това ще се срещне и с 60 студенти, които са участници в спортовете, съобщават организатори в изявление.

Фукушима бе избрана за началната точка, откъдето ще започне пътя на Олимпийския огън. Предаването на огъня ще стартира на 26 март 2020 година, като той ще достигне на юг до субтропичния остров Окинава, където бе началната точка за Олимпийските игри в Токио през 1964. След това огънят ще се върне обратно на север и ще достигне японската столица на 10 юли.

Припомняме, че регионът бе засегнат от опустошителното цунами през 2011 година, което предизвика и аварии в четири от шестте реактора на централата.То уби около 18, 000 души, а авариите в реакторите доведоха най-голяма ядрена катастрофа след Чернобил. Десетки хиляди евакуираха домовете си. Властите работят от тогава насам за възстановяването на града след инцидента, но все още има райони, които са ненаселени поради опасност от радиация. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация