В Аржентина искат Пеп Гуардиола за треньор, щял да мотивира Меси

18:41
В Аржентина искат Пеп Гуардиола за треньор, щял да мотивира Меси
Наставникът на Барселона Пеп Гуардиола е най-подходящият специалист за поста национален селекционер на Аржентина, смятат част от президентите на клубове в страната.

"Гаучосите" са застрашени да не участват на световното първенство в ЮАР през следващата година, а легендарният Диего Марадона вече има редица недоброжелатели заради лошите резултати на тима.

Футболните хора в Аржентина смятат, че именно Гуардиола е човекът, който може да нахъса Лионел Меси да играе на ниво за родината си.

" Аржентина разполага с нешлифован диамант в лицето на Меси, но никой от нашите специалисти не успя да извлече най-доброто от него. В Барселона той е съвсем различен", смята пожелал анонимност президент на местен клуб.

"Някои хора не искат чужденец да бъде национален селекционер, но е факт, че никой не успя да накара Меси да играе силно за Аржентина. Надяваме се, че Испания ще стане световен шампион догодина, за да не потърсят Гуардиола", изказа се друг, също неназован футболен бос.

Въпреки нищожния си треньорски опит, Гуардиола постигна големи успехи с Барселона през миналия сезон. Договорът му, който изтича през следващото лято обаче, все още не е подновен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
17.09.2009 21:48

Явно Гуардиола е бога, който чакат аржентинците, според друга статия в сайта. *wink*