Дийн Смит е новият мениджър на Астън Вила

16:58
Дийн Смит е новият мениджър на Астън Вила

Ръководството на Астън Вила назначи Дийн Смит за нов мениджър на клуба, като доскорошният капитан на бирмингамци Джон Тери ще бъде асистент на Смит. В отбора има още едно ново назначение - Хесус Гарсия Питарч ще изпълнява ролята на спортен директор на Виланите.

Вила бе без треньор, след като Стив Брус бе уволнен след поредицата от слаби резултати от началото на сезона и серия от една победа в 10 мача в Чемпиъншип. Първоначално за фаворит за поста бе спряган легендата на Арсенал Тиери Анри, който обаче отказа да отиде на "Вила Парк" след разговор с ръководството, като според медиите във Великобритания французинът предпочита да замени Леонардо Жардим начело на Монако.

Дийн Смит идва в Астън Вила от тима на Брентфорд, който ще получи компенсация за прекратяването на договора на специалист. "Пчелите" се представят изненадващо добре от началото на сезона в Чемпиъншип, като заемат седмо място. Тери от своя страна обяви края на професионалната си кариера миналата седмица и сега ще бъде асистент на Смит. 37-годишният бивш капитан на английския национален отбор бе капитан на Вила през миналия сезон.

Хесус Гарсия Питарч е бил футболен директор в испанските Валенсия и Атлетико Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация