Лион сломи 10 от Фиорентина в мач с много борба и малко футбол

23:37
Лион сломи 10 от Фиорентина в мач с много борба и малко футбол
Лион победи Фиорентина на "Стад Жерланд" с 1:0 в първи мач от Група Е на Шампионската лига.

"Лъвовете" не успяха да организират очаквания домакински натиск и в началните минути на срещата играта бе доста разпокъсана. "Виолетовите" пресираха съперника и не позволяваха на френския гранд да осъществява атаките си. Двубоят се развиваше по удобен за италианците сценарий, единоборствата и по-твърдите влизания зачестиха, а съперниците трудно разменяха по 3-4 точни паса. Ударите и опасностите към двете врати също липсваха.

В последната минута на първото полувреме възникна и най-интересната ситуация до момента в мача. При борба за една висока топка, съдията прецени, че нападателят на Фиорентина Алберто Джилардино умишлено е ударил противников играч и изгони тарана на гостите с директен червен картон.

След почивката, с човек по-малко, очаквано гостите се затвориха, а "хлапетата" натиснаха. Вратарят на "виолетовите" Фрей няколко пъти се намеси решително при опасни атаки на Лион, а домакините имаха и претенции за неотсъдена дузпа. Сидни Гову в средата на второто полувреме пропусна от близо да засече топката във вратата на италианците.

В 76-а минута обаче логичното се случи. След хубава атака на "лъвовете" и разбъркване пред вратата на Фиорентина, Миралем Пйанич преодоля стража на гостите и вкара скъпоценния гол за своите. След попадението "виолетовите" като че ли рухнаха и в 82-а минута само добрите намеси на стража им ги спаси от втори гол. До края на срещата Фрей още веднъж измъкна своите от по-тежка загуба.

"Виолетовите" реагираха едва в продължението на мача, когато при разбъркване след корнер можеха да изравнят, но нямаха шанс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Madoto_1
17.09.2009 00:52

Нали знаеш , че само се пише '' Алез '' иначе се изговаря '' Але '' *smile*. Браво на Лион

martototo
16.09.2009 23:41

БРАВО БЕ ЕЙ ИЗРОДИ !!! Само така АЛЕЕЗ АЛЛЕЗ ОЛ !!!!!!