Чавдар Янков падна от колело и счупи ръка

11:54
Чавдар Янков падна от колело и счупи ръка
Чавдар Янков счупи нелепо ръката си след падане от колело по време на тренировка на втородивизионния немски Дуисбург. Националът се подхлъзнал на един от завоите с висока скорост и паднал върху китката си, съобщава "Труд".

Според предварителните прогнози на лекарите Янков няма да може да тренира минимум една седмица. Чавдар ще мине обстоен преглед, за да се установи къде точно е фрактурата. Със сигурност халфът ще пропусне двубоя с Арминия в петък. Българинът обаче най-вероятно ще е готов за световната квалификация с Кипър на 10 октомври.

Тренировките с колело са традиционни за немските клубове. Играчите въртят педалите най-много в предсезонните подготовки.

"Нелепата контузия на Янков е истински шок за треньора Петер Нойрурер - пише местният вестник "Дер Вестен". - За наставника беше болезнено да научи за травмата на халфа, който е ключов играч в схемата на тима."

След пристигането си през лятото Чавдар е твърд титуляр в Дуисбург. Националът бе пратен под наем в тима от елитния Хановер. След петия кръг в германската втора дивизия тимът е на шесто място в класирането с 8 точки. Дуисбург има само една загуба от началото на сезона.

Станислав Ангелов игра цял мач за Енерги при домакинската загуба с 2:4 от Карлсруе в последния мач от кръга във Втора бундеслига. Тимът на Пелето падна до осмото място в класирането със 7 точки. В неделя клубът от Котбус гостува на 14-ия Падерборн.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

onzzy
16.09.2009 12:17

че той от 3 дена е в гипс бе хора *smile*