Втори пореден успех за Ботев в Първа лига (видео)

21:19
Втори пореден успех за Ботев в Първа лига (видео)

Ботев Пловдив постигна втора победа поред в първенството, след като се наложи с 2:0 у дома над Етър в двубой от 3 кръг на Първа лига.

Също както и преди седмица срещу Септември, точни за успеха бяха Стивън Петков и Тодор Неделев, като и двете попадния паднаха след почивката. Николай Киров заложи на състава, с който стартира при победата в София миналия кръг.

Първото полувреме предложи ниско темпо на игра, в което жълто-черните владееха повече топката, но трудно пробиваха групирания в половината си тим на Етър. Още в първата атака Васил Шопов стреля много опасно с левия крак от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри над напречната греда. В 16-ата минута Стивън Петков бе блокиран от защитник в опита си да засече центриране на Филипов отдясно, а в 37-ата удар с глава на Кристиан Димитров след центриране от корнер мина встрани от вратата. С това опасностите пред вратата на Етър преди почивката се изчерпаха, а заплахи за Даниел Кайзер липсваха напълно.

Ботев започна ударно второто полувреме и само две минути след неговото начало канарите успяха да отбележат. Отлична комбинация започната от Тодор Неделев с пас зад защитата бе продължена от Лъчезар Балтанов с успореден на голлинията пас и завършена с точен удар от Стивън Петков за 1:0. В 59-ата Тодор Неделев стреля опасно от фаул, но не намери целта. В 73-ата гостите останаха с човек по-малко на терена след червен картон на Иван Скерлев, който фаулира пред наказателното поле, откъсналия се сам срещу вратаря Диого Кампос. Зад топката застана отново Тодор Неделев, като този път удара на жълто черната осмица кацна върху напречната греда. Плеймейкърът на Ботев все пак успя да се разпише в 81-ата минута, когато реализира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Васил Шопов. В последната минута на даденото от съдията продължение Неделев можеше да реализира и втори гол. Отново от свободен удар националът разтресе за втори път гредата зад Христо Иванов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация