Отпуснаха 1.4 млн. лв. за стадион "Спартак" във Варна

14:49
Отпуснаха 1.4 млн. лв. за стадион "Спартак" във Варна

Министерският съвет на свое заседание днес е взел решение за отпускане на 1 398 000 лв на Община Варна за реализиране на проект "Основен ремонт и реконструкция на съществуващите трибуни и терени на стадион "Спартак".

"Добрата новина идва, след като вчера ФК Спартак Варна отново стъпи във владение на своя клубен стадион, съобщи пред журналисти кметът на Варна Иван Портних. Това е поредна подкрепа за Варна, за която благодаря на правителството и на премиера", допълни той.

"Със средствата, отпуснати от държавата, ще бъде подменено тревното покритие, ще бъдат изградени нова трибуна, съблекални, поливна и противопожарна системи, ВиК и ел. инсталации, които са компрометирани. Ще стартираме процедура за избор на изпълнител, надявам се да приключи бързо. От друга страна, вече започна разчистване на терена от опасни обекти и растителност. Със средства от общинския бюджет пък планираме да изградим нова трибуна, така както сме се договорили с ръководството на клуба. Ще бъдат взети всички необходими мерки за гарантиране безопасността на спортното съоръжение. Работим оперативно и с клуба, и с Общинския съвет, надявам се стадион Спартак скоро да има нов облик и ще се превърне в добро място за футбол", коментира кметът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация