Уайт победи Паркър по точки, Чисора нокаутира Такам

18:02
Уайт победи Паркър по точки, Чисора нокаутира Такам

Британският боксьор Дилиан Уайт победи новозеландеца Джоузеф Паркър с единодушно решение на съдиите в зрелищен бой, който се проведе в лондонската зала "O2 Arena".

Уайт изпрати съперника си в нокдаун във втория и деветия рунд, а в заключителния 12-и самият той се озова в това положение, но съумя да устои на натиска на Паркър до края. Съдиите дадоха 113-111, 115-110 и 114-111 в полза на представителя на домакините. Тази победа позволи на Уайт да запази титлата си WBC Silver в тежка категория и да добави към нея вакантния трофей на WBO International. Паркър за първи път в кариерата си се оказа в нокдаун и претърпя второ поражение в кариерата си след това от Антъни Джошуа в края на март. 30-годишният Уайт вече има 24 победи и една загуба.

В друг бой в лондонската зала Дерек Чисора нокаутира Карлос Такам и стана шампион във версията на WBA. Камерунецът владееше инициативата след третия рунд и видимо доминираше в срещата, но в осмия рунд Чисора избухна и с мощен десен удар прати опонента си на пода. Такам с мъка се изправи, но отнесе още едно кроше и всичко за него приключи в този бой. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация