Клоп е наясно, че всички чакат трофеи от Ливърпул

12:34
Клоп е наясно, че всички чакат трофеи от Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно, че очакванията към неговия отбор ще бъдат значително по-високи след впечатляващата активност на клуба на трансферния пазар.

От началото на лятото Клоп похарчи 170 млн. паунда за нови играчи, като в това число постави и световен рекорд за най-скъп вратар с покупката на Алисон от Рома за 67 млн. Последният трофей на Ливърпул е Купата на Лигата, спечелена през 2012 г. под ръководството на Кени Далглиш. Клоп разбира, че всичките му претенции са удовлетворени и е задължително да прекъсне сушата.

"Дали е възможно Ливърпул да спечели нещо през новия сезон? Вие сте прави, хората говорят за това. Трябва да стане следващата стъпка и да го направим. Не мога да дам гаранции сега, но разбирам защо хората мислят така. Известно ми е какви са очакванията и те са напълно логични. Очакваме повече и от самите себе си. Отново ще влезем в бой за титлата и всяка една от купите, но това не означава, че мога да кажа сега, че непременно ще ги спечелим. Амбициите ни са максимално високи, 100%. Разбира се, другите отбори също се занимават със своите трансферни дейности и няма да бъдат по-слаби от миналата година. Например, Сити купи Рияд Марез, а не съм чул да са се разделили с някой играч. Това означава, че ще запазят нивото си, а Марез ще бъде плюс. Манчестър Юнайтед също има високи амбиции и това е напълно нормално. На първо място трябва да играем футбол, който да ни дава възможност да спечелим нещо. Уверен съм, че сме способни да прогресираме в сравнение с миналия сезон", заяви Клоп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация