УЕФА въведе финансово вето на футболните клубове

17:12
УЕФА въведе финансово вето на футболните клубове
Независимо от сериозното отражение, което може да даде на практика върху всички големи футболни клубове в Европа, УЕФА одобри финансовия план на президента на централата Мишел Платини, който доста ще свие размаха на клубните трансфери.

Заради липсата на "феърплей" във финансово отношение новите правила ще забраняват на отборите да харчат повече, от приходите си, като планът цели да се спре и тенденцията на купуване на отбори от богати собственици, които трансформират клуба, заради финансовите си възможности.

"Не искаме да убиваме или нараняваме клубовете, напротив искаме да им помогнем на пазара", заяви Платини, добавяйки, че има подкрепата на клубовете.

"Отборите, които играят в нашите турнири съвсем добронамерено се съгласиха с нашите правила", добави французинът.

Платини каза още, че новите правила ще влязат в сила от сезон 2012/13 и клубовете, които не успеят да спазват закона могат директно да бъдат дисквалифицирани от европейските турнири.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

verybigpi4
16.09.2009 15:58

Това всичкото се прави пак заради големите!!!

Gheorghe_Hagi
16.09.2009 13:44

Тоя Платини нема да се задаржи много на мястото си... Пален педерас *smile* не знае с какъв огън си играе...Ще ми казва той на мен как да си харча парите... Ми имам ги и си ги харча винаги е било така само той идва на пост тука от няколко години и прави драстични промени... знам, че французите са надути ама да лансираш чак пък толкова и да се показваш пред медиите... Да си намери друг начин да се прави на интересен той не играе вече и дай сега като го е яд, че не е на терена да се прави на интересен извън него - винаги е бил голяма лисица и егоист!

nikolai_kushev
15.09.2009 23:50

мерси за комплимента за дечковците ще черпя да знаеш а за селото незнам ама сигурно може да се окаже че си и по голям селянин от мен.

Lollipopp
15.09.2009 23:47

Не ми се спори с некви дечковци от някое забито селце ...

nikolai_kushev
15.09.2009 22:52

пак казвам всеки си има мнение ,ама ти за мене си много прост за да ми казваш че кристияно роналдо не струва 80мил. а тогава съгласен ли си рибери да струва 60 мил или меси 160 мил.защото ако не му истичаше догодина договора роналдо за по малко от 130 -140 мил нямаше да го продадът,гледай малко реално на нещата бе човек стига с тая завист и мен роналдо не ме кефи но е играч и спор няма а и има много повече хора който разбират повече от теб и мене и го ценят.

nikolai_kushev
15.09.2009 22:47

Lollipopp ти май със всеки тука се заяждаш а,само да не е съгласен с теб и почвашти не четеш ли бе човек казах че това е мое мнение и не го налагам на всеки като теб.като ти харесва така си гледай така аз не съм човека който ще ти отваря очите за кристиано роналдо,целият свят го признал ама ти не,гледай си праволинейно и когато си отвориш гардероба си виж пак старите дрехи защото си изтървал последните хитове,а за твойте финтове не съм ги виждал запиши ги на видео и теб мойм да те уредим да играеш някаде щом си толкова добър като кристияно дерзай само да не си отървал времето си.

Lollipopp
15.09.2009 21:52

nikolai_kushev - ти 1-во трябва да се осъзнаеш , да почетеш малко из интернет простраството за това и за онова и тогава да седнеш да пишеш ... 1-во какъв е смисъл да гледаме само звезди ... на мен повече ми харесва да гледам някой не толкова известен или богат отбор който да ме впечатли някой нов играч , а не да гледам всеки сезон едни и същи муцуни и да ми е без интерестно , защото вече всичките в по-големите отбори са придвидими в действията си ... ми нека да струват по 30-40 млн. защото не е казано никъде че всеки трябва да струва по 100 млн. просто няма човек който да ме убеди че това че К.Роналдо струва 100млн. си ги заслужава или че някой който струва 20 не заслужава и той да струва 100млн. нека показват кой колко може на терена ... К.Роналдо има 5 финта и 3 удара в главата си и само това прави ... ми то и аз знам 5 финта и 3 удара и аз тогава трябва да струвам 100млн. ама не струвам нали ... само се надуват цени от което няма никъв смисъл ...

nikolai_kushev
15.09.2009 21:25

и отностно коментарите на някой хора тука в сайта искам да кажа че реал не вземаха кака роналдо и бензама само с цел маркетинг а и те са с класа повече от тези който напуснаха,гледайте реално не съсъ завист.мормално е да напуснат хората който 2 год. нищо не направиха в европа и е още по нормално такова мажулитарно дружество като реал да си позволи играчи от още по висок ранг.добре ще ви задам един въпрос вие какво бихте искали тоя простак платини да ни върне през 70-те ли с оният уж красив футбол а вие гледали ли сте го а,или ако ви харесва много бихте ли го гледали на видео или комютър при положение че по диемата дават реал срещу юве да кажем а.не се оставяйте на тоя клоун да ни връща 50 г на зад и на всички ни е ясно че парата прави играта и това няма да се промени.

nikolai_kushev
15.09.2009 21:19

незнам но според мен и това е лично мнение а всеки си има право на такова платени е един комплексар и за мен не е бил никакъв футболист а камо ли за някакъв оправник,тоя е пълен ташак и е един френски крепостен селенин,па кой е той че да определя таван за цена на футболисти,еми много ясно е тези който са добри ще струват пари,за какво ми говори тоя копелдак иска да каже че кристиано роналдо ще струва 40 мил а един артета да е 30мил,ами не става и не мога да се съглася с тоя френски буржуаз,за какъв се мисли те на напразно реал ще му ебат майката с новата лига и така ще стане по добре за футбола,за мен лично много ми харесва да гледам само звезди в даден мач ако кажете че и на вас не ви се ще значи лъжите.

robinzon69
15.09.2009 20:52

Това отдавна трябваше да стане .Футбола трябва преди всичко да е спорт и после бизнес.В момента който има пари прави добър отбор,айде после пък ще си правят лига щото им малко приходите .Да не вярваш че това идва от Платини.

bulgariaforever
15.09.2009 20:26

А това важи ли за заплатите или само за трансферната сума?Ако не важи за заплатите то няма смисъл според мен,защото тези пари които няма да ги дадат за трансфера ще отидът за заплатите на играчите.Примерно ще дадът за някой 30 млн. вместо 40 млн, но тези 10 млн. по-малко ще отидът за заплатата на играча и вместо 100 хил. ще му предложът 300 хил. за да отиде при тях.Не съм сигурен дали важи и за заплатите *wink*

Lollipopp
15.09.2009 19:33

Yang_G - дечко , тъпия си ти ;] да Ман.Сити могат да харчат колкото си поискат , но не го правят с цел "маркетинг" каквато е целта на Реал М. дай ми едно смислено обяснение на това което направиха Реал М. ... купиха 3-ма играчи които играят в халфовата линия - а в отбора си имаха Снайдер , Ван дер Варт , Робен ... и още няколко други играча ... толкова ли им "трябваше" К.Роналдо или просто заради рекламата , по същата причина взеха и Кака ... така че цялото това нещо идва не заради Ман.Сити , а заради Реал М. които "надуха" цените до небето ...

Yang_G
15.09.2009 19:19

Абе ей Близлка ! Сити могат да харчат много повече от Реал и Платини се презастрахова ! Тъп си !

Lollipopp
15.09.2009 18:14

тука само некви дечковци може да направят изказване като това че се завижда на Ман.Сити , цялата работа идва от това което направиха Реал М. ... сити може да са дали 250 млн. евро , но взеха повече хора отколкото взеха мадридчани , които за повече от 250млн. евро привлякоха Кака , К.Роналдо , Бензема , Шаби Алонсо и Раул Албиол ... докато Ман.Сити взеха Коло Туре , Джолиън Лескът , Гарет Бари , Роке Санта Круз , Емануел Адебайор , Карлос Тевес ... аз съм съгласен с платини ... колкото си си изкарал толкова да харчиш ... а не да изкарваш примерно 100млн. а даваш 3 пъти повече за играчи ...

Yang_G
15.09.2009 18:05

Хубавото е, че го въведоха след като Сити с направиха селекцията ! *thumb_up*

arsenov
15.09.2009 17:47

по добре късно от колкото никога браво на платини

Diadora
15.09.2009 17:43

Не са завидели на СИТИ просто Платини го е яд че френските отбори вървят надолу заштото нямат много пари за трансфери а изкарват много добри от школата но големите клубове им ги купуват като са 15 - 16 годишни и така ...

Bambaleo
15.09.2009 17:42

Крайно време е да се направи нещо, да не се окаже че момента е изтърван 2012/1013 хм можеше и от по-рано.
Кви са тези трансфери , кви са тези заплати, не че трансформират но и разбиват човешката представа за света и футбола като частност от него. *angry*

JayT
15.09.2009 17:39

Прав си, завидяха на Сити, това за мене въобще не е честно, УЕФА и ФИФА опропастиха футбола.Скоро сигурно ще намалят и играчите от отбор! *stop* *wonder*

beckham_07
15.09.2009 17:34

Със сигурност.Мн добро действие на Платини,но трябваше много по-рано да го направи!!!!!!!